Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Поверка водомера у СПД. платно или нет?
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Разные вопросы, связанные с предпринимательством
Причерноморец
Здравствуйте! Есть такой вопрос:
Пришли с регулярным снятием показаний водомера из местного водоканала и заявили, что скоро подходит время отправлять водомер на проверку.
Заявили, что услугакак была, так и осталась платной. Насколько я слышал, для населения плата за поверку отменена? или нет? Если услуга для СПД платная, то на основании каких постановлений или актов, меня интересует? Можно ли какие-то ссылки дать?
Заранее спасибо!
surprise
Цитата(Причерноморец @ 26.10.2016, 12:07) *
Здравствуйте! Есть такой вопрос:
Пришли с регулярным снятием показаний водомера из местного водоканала и заявили, что скоро подходит время отправлять водомер на проверку.
Заявили, что услугакак была, так и осталась платной. Насколько я слышал, для населения плата за поверку отменена? или нет? Если услуга для СПД платная, то на основании каких постановлений или актов, меня интересует? Можно ли какие-то ссылки дать?
Заранее спасибо!
Вы совершенно правы по ЗУ "О метрологии и метрологической деятельности"
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/1314-18/page
Стаття 17. Повірка засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації
1. Законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці та повірці після ремонту.
Стосовно законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, може також проводитися позачергова, експертна та інспекційна повірка.
2. Перелік категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають періодичній повірці, встановлюється Кабінетом Міністрів України.
Міжповірочні інтервали законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки за категоріями встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері метрології та метрологічної діяльності.
Порядок встановлення міжповірочних інтервалів визначається Кабінетом Міністрів України.
3. Суб’єкти господарювання зобов’язані своєчасно з дотриманням встановлених міжповірочних інтервалів подавати законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, на періодичну повірку.
4. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.

Відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, покладається на суб’єктів господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
Періодична повірка проводиться за рахунок тарифів на електро-, тепло-, газо- і водопостачання.
Порядок подання таких засобів на періодичну повірку, обслуговування та ремонт, а також порядок оплати за періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Стаття 29. Оплата метрологічних робіт та використання коштів, отриманих за їх виконання

1. Оплата суб’єктами господарювання робіт і послуг з проведення оцінки відповідності законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки вимогам технічних регламентів та повірки таких засобів, що перебувають в експлуатації, здійснюється в порядку та відповідно до методики визначення вартості зазначених робіт і послуг, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Сам Порядок оплаты
http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/865-20...%BF/paran10#n10
dssdhgsdh
Граждан, которые не относящихся ко льготным категориям, КП «Сервисный центр» сейчас непосредственно не обслуживает, а только собирает заявки, составляет списки на поверку. Выполнять все работы будут несколько предприятий - субъекты предпринимательской деятельности. Поверка двух водомеров (на холодную и горячую воду), в зависимости от года их выпуска, обойдется примерно в 160 гривен.

- У нас нет никаких оснований для того, чтобы сделать эту услугу бесплатной, - заявляет Сергей Болдырев. - Если поверка водомера включена в тариф на воду, поставщик услуги (в Одессе - «Инфоксводоканал», - ред.) сам устанавливает прибор (общедомовой) и принимает его на баланс, то за его поверку никто с жильцов денег не требует. А когда прибор куплен человеком, принадлежит ему на правах собственности - это совсем другое дело.
Такой же позиции придерживаются и в Государственной жилищно-коммунальную инспекции в Одесской области.

- Тарифы по СДПТ у нас в городе не пересматривались уже достаточно давно, - говорит сотрудник инспекции Андрей Маринеско. - Однако не факт, что после их пересмотра затраты на обслуживание водомеров включат в тарифы по СДПТ. Ведь прежде должны пройти общественные слушания и обсуждения, а я не уверен что все одесситы на это согласятся. Но дело даже не в этом. В данном случае все зависит от того, кому принадлежит прибор учета. Если он, к примеру, общедомовой, состоит на балансе ЖКСа или ОСМД - поверка счетчика проводится бесплатно. А если куплен жильцом и принадлежит ему - то за деньги.
Скопировано с сайта http://odessa-life.od.ua
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.