Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Единый налог
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Налогообложение > Упрощенная система налогообложения
igor7
Здравствуйте! Скажите, имеет ли право ГНИ отказать в переходе на упрощенную систему налогооблажения, если обнаружена задолжность по транспортному сбору на автомобиль, не задействованный в предпринимательской деятельности, который оформлен на физ.лицо?
7133
НЕТ!!! Никаких прав на это нету!! Это как раз нарушение!!! ohmy.gif
Жалуйтесь! При чем письменно! mad.gif
nebo
(igor7 @ Nov 20 2008, 10:14 PM) *
Здравствуйте! Скажите, имеет ли право ГНИ отказать в переходе на упрощенную систему налогооблажения, если обнаружена задолжность по транспортному сбору на автомобиль, не задействованный в предпринимательской деятельности, который оформлен на физ.лицо?

А Вам как отказывают? Заявление не принимают? Или приняли, но свидетельство не выдают?
Заявление есть время отправить по почте, а если уже приняли, то дадут Вам свидетельство. В отказе письменном писать то нечего. И предупредите их , что поставите дату получения свидетельства у них в журнале (это если не будут отдавать типа пока не заплатите за транспорт).
vicsam
Вот так коментируют ситуацию по не уплате транспортного сбора сами налоговики:

Станом на 1 вересня ДАІ, Держтехнагляд України, Держфлотнагляд України надають податковим органам списки громадян, транспортні засоби яких не пройшли техогляд у встановлені строки. На підставі цих даних податкові органи здійснюють заходи щодо стягнення податку, оскільки у ст. 6 Закону № 1963-XII зазначено, що у разі виявлення юридичних чи фізичних осіб, які не сплачували податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вони зобов'язані сплатити податок не більше як за три попередніх роки.

Громадяни, які з будь-яких причин своєчасно не сплатили податок з власників транспортних засобів, притягуються податковим органом до сплати після перевірки, прийняття відповідного рішення-повідомлення та узгодження податкового зобов'язання.

Після отримання громадянином податкового рішення-повідомлення про нарахування податку, податкове зобов'язання повинно бути сплачено протягом десяти календарних днів від дня отримання такого повідомлення.

У разі коли платник не сплачує узгоджену суму податкового зобов'язання в установлені строки податковий орган надсилає такому платнику податкові вимоги та застосовує такі санкції:

за прострочення встановлених строків погашення узгодженого податкового зобов'язання на суму податкового боргу (податкове зобов'язання, включаючи суму штрафних санкцій за їх наявністю, узгоджене платником податків або встановлене судом, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання) відповідно до пп. 16.4.1 п. 16.4 ст. 16 Закону № 2181-III нараховується пеня у розмірі 120 % річних облікової ставки Нацбанку України, що діє на день виникнення податкового боргу (його частини) або на день його (його частини) погашення (залежно від того, яка величина є більшою), за кожен календарний день прострочення у його сплаті.

За несвоєчасну сплату узгодженої суми податкового зобов'язання протягом граничних строків, визначених Законом № 2181-III, платник податку зобов'язаний сплатити штраф у таких розмірах:

при затримці до 30 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, – у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

при затримці від 31 до 90 календарних днів включно, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, – у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу;

при затримці, що є більшою 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати узгодженої суми податкового зобов'язання, – у розмірі 50 % погашеної суми податкового боргу.



Анатолій Цебенко
Начальник відділу адміністрування
майнових податків Департаменту
оподаткування фізичних осіб ДПА України

Павло Рябокляч
Головний державний податковий ревізор-інспектор


«Вісник податкової служби України», лютий 2007 р., № 7 (434), с. 59 (www.visnuk.com.ua)
7133
Комментируют-то они правильно, но КАК єто касается единого налога?!?
Ведь плательщиком налога на транспорт является просто ГРАЖДАНИН-физическое лицо.
А плательщиком единого налога - являестя СПД-ф/л.
А это РАЗНЫЕ вещи по сути!!!!
И лепить налог на транспрт по лицевому счету гражданина к лицевым счетам СПД противоречит законодательству.
Я в ШОКЕ!!!!
Vico
(elen maman @ Nov 20 2008, 11:18 PM) *
НЕТ!!! Никаких прав на это нету!! Это как раз нарушение!!! ohmy.gif
Жалуйтесь! При чем письменно! mad.gif


я тоже придерживаюсь такого же мнения.
если автомобиль зарегистрирован на физ.лицо и не имеет отношения к осуществлению предприн. деятельности физ.лицом-предпринимателем, то как одно с другим связано?! blink.gif
жалуйтесь! mad.gif
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.