Полная версия этой страницы:
Печать
ksana.nech
21.07.2009, 21:21
Добрый день,
недавно оформила СПД и хочу, чтобы у меня была печать.
Ответьте на этот, наверное для многих очевидный, вопрос))
Круглая мне нужна или обыкновенная квадратная? Слышала. что круглая - компетенция МВД
Спасибо!
Александр Харьков
21.07.2009, 21:34
(ksana.nech @ Jul 21 2009, 10:21 PM)

Добрый день,
недавно оформила СПД и хочу, чтобы у меня была печать.
Ответьте на этот, наверное для многих очевидный, вопрос))
Круглая мне нужна или обыкновенная квадратная? Слышала. что круглая - компетенция МВД
Спасибо!
Если вы не планируете работать с НДС-ом то печать вам по большому счету не нужна.
Основная печать - круглая. Прямоугольный (квадратная) это штамп, обычно угловой.
Ксенька
21.07.2009, 21:55
(Александр Харьков @ Jul 21 2009, 10:34 PM)

Если вы не планируете работать с НДС-ом то печать вам по большому счету не нужна.
Основная печать - круглая. Прямоугольный (квадратная) это штамп, обычно угловой.
100% (зачем Вам потом дополнительный геморрой при закрытии), но если уж ооочень хочется - купите наборной штампик в отделе канцтоваров
ksana.nech
22.07.2009, 09:35
(Ксенька @ Jul 21 2009, 10:55 PM)

100% (зачем Вам потом дополнительный геморрой при закрытии), но если уж ооочень хочется - купите наборной штампик в отделе канцтоваров

Спасибо!
Да, с НДС я работать не планирую. Я на едином налоге.
Но если очень хочется я таки могу заказать себе обыкновенную квадратную, да?)
Спасибо)))
Александр Харьков
22.07.2009, 09:45
(ksana.nech @ Jul 22 2009, 10:35 AM)

Спасибо!
Да, с НДС я работать не планирую. Я на едином налоге.
Но если очень хочется я таки могу заказать себе обыкновенную квадратную, да?)
Спасибо)))
Квадратная - это угловой штамп. Печать круглая. Печать надо регистрировать и не дай бог вы её потеряете - головняк минимум на три месяца, без печати вы не сможете работать. Купите себе наборный штампик, если уж оччень хочеться что-то штамповать.
ksana.nech
22.07.2009, 15:55
(Александр Харьков @ Jul 22 2009, 10:45 AM)

Квадратная - это угловой штамп. Печать круглая. Печать надо регистрировать и не дай бог вы её потеряете - головняк минимум на три месяца, без печати вы не сможете работать. Купите себе наборный штампик, если уж оччень хочеться что-то штамповать.
Спасибо, что просветили)
Хочется штамповать, куплю наборной штампик!
Спасибо, что вы тут есть и есть такой форум)))
Александр Харьков
23.07.2009, 19:42
(ksana.nech @ Jul 22 2009, 04:55 PM)

Спасибо, что просветили)
На здоровье.
(ksana.nech @ Jul 22 2009, 04:55 PM)

Спасибо, что просветили)
Думаю Вы не совсем правильно поняли, а наши многоуважаемые эксперты Вам не совсем точно объяснили.
Штампик Вы можете купить без проблем, но там будет слово "ОПЛАЧЕНО", или "СВЕРЕНО С ОРИГИНАЛОМ" и т.п.
А если Вы хотите свои договора (на аренду, на поставку товаров/услуг и т.д.), тогда Вам нужно оформлять настоящую печать. Она на самом деле исключительно круглая.
Процедура такая:
1. рисуете на листике бумаги свою печать (можно в программке Stamp, можно в Ворде, можно вручную нарисовать).
2. Идете в районное отделение милиции, платите 90 грн, сдаете туда этот листик с образцом печати, копии документов (свид-во о госрегистрации - обязатеьно заверенное нотариусом, что еще 20 грн).
3. Через неделю получаете разрешение.
4. Идете в штемпельно-гравировальную мастерскую с этим разрешением, платите 200 грн, через 2 дня забираете печать.
Хотя на самом деле не НДС-никам ее иметь не обязательно, но все же выглядит более солидно.
(Lenka @ Jul 23 2009, 08:55 PM)

Хотя на самом деле не НДС-никам ее иметь не обязательно,
Только если они занимаются исключительно торговлей или бытовыми услугами, однако некоторые договора могут быть признаны незаконными, если не заверены печатью.
Такое явное требование к договорам в каком-то кодексе проскакивает.
Например, поскольку у мну услуги сейчас являются более объемными, чем торговля, то я себе печать выправил, до этого обходился на чеках наборным штампом.
deivan, если я Вас правильно поняла, Вы хотите сказать так: ЧП может работать без печати если он занимается товарами (покупает, продает, и т.д.), но если его деятельность связана с услугами - тогда он не может работать без печати.
Если Вы именно это хотели сказать, могу ответить, что Вы абсолютно не правы. Требуется печать в обязательном порядке или нет зависит только от НДС, и все.
конечно, поняли неправильно.

работа без печати - исключительная особенность ЧП на ЕН.
а вот договор в некоторых случаях без печати не действителен.
хотите - верьте, хотите - нет, но я предупредил!
расскажите пож, в каких конкретно случаях!!! Это же важно знать для нас для всех! ))) а Вы скрываете такую важную информацию )))))
ksana.nech
26.07.2009, 17:11
(Lenka @ Jul 24 2009, 08:55 PM)

расскажите пож, в каких конкретно случаях!!! Это же важно знать для нас для всех! ))) а Вы скрываете такую важную информацию )))))
спасибо всем за такую активную дискуссию) сктолько полезного узнала!
народ, я не скрываю -- я просто подзабыл источники.
меня в свое время проконсультировали, поскольку я предоставляю услуги - печать очень желательна. я подумал, и сделал себе печать.
ранее, я четыре года работал в рознице со штампиком.
Александр Харьков
27.07.2009, 08:43
Господарський кодекс України.
Стаття 181. Загальний порядок укладання господарських
договорів
1. Господарський договір за загальним правилом викладається у
формі єдиного документа, підписаного сторонами та скріпленого
печатками. Допускається укладення господарських договорів у
спрощений спосіб, тобто шляхом обміну листами, факсограмами,
телеграмами, телефонограмами тощо, а також шляхом підтвердження
прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено
спеціальні вимоги до форми та порядку укладення даного виду
договорів.
Поскольку телефонограмму печатью не заверишь, то не все договора обязательно заверять печатью.
Ну и телефонограмма это фактически устная договоренность. Другими словами - устная договоренность тоже форма договора, по крайней мере законодательством не запрещена.
Александр Харьков
27.07.2009, 08:48
З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні
Стаття 9. Первинні облікові документи та регістри
бухгалтерського обліку
...
2. Первинні та зведені облікові документи можуть бути
складені на паперових або машинних носіях і повинні мати такі
обов'язкові реквізити:
назву документа (форми);
дату і місце складання;
назву підприємства, від імені якого складено документ;
зміст та обсяг господарської операції, одиницю виміру
господарської операції;
посади осіб, відповідальних за здійснення господарської
операції і правильність її оформлення;
особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати
особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.
.....
Как видим - требование заверения печатью отсутствует. Но самое прикольное состоит ещё и в том, что действие Закона О бухучете не распространяется на физических лиц.
Андрей-ЧМ
29.07.2009, 08:11
Да сделайте печать. На товарных чеках ведь ее нужно тоже ставить если с юр. лицами будете работать.
Хотя может и не обязательно на товарном чеке должна быть печать??? Но некоторые юр. лица не хотят связываться если печати нет.
Я прав здесь? Прокомментируйте мои мысли.
Александр Харьков
29.07.2009, 09:30
(Андрей-ЧМ @ Jul 29 2009, 09:11 AM)

Да сделайте печать. На товарных чеках ведь ее нужно тоже ставить если с юр. лицами будете работать.
Хотя может и не обязательно на товарном чеке должна быть печать??? Но некоторые юр. лица не хотят связываться если печати нет.
Я прав здесь? Прокомментируйте мои мысли.
Возьмите аналогию. Кассовый аппарат выбивает чек без печати и даже без подписи. Так что его разве не принимают в бухгалтерии юрика?
На чеке печать не обязательна. Ставится подпись и прилагаются копии свидетельств о регистрации и ЕН.
Olga business-consultant
29.07.2009, 10:25
Питання використання печатки або штампа при здійсненні підприємницької діяльності фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності вирішує особисто залежно від специфіки його діяльності, але є випадки, коли чинне законодавство вимагає обов’язкового використання печаток. Зокрема коли фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності зареєструвався як платник податку на додану вартість, на якого поширюються вимоги Закону України від 03.04.97 р. № 168/97-ВР «Про податок на додану вартість» та Указу Президента України від 07.08.98 р. № 857/98 «Про деякі зміни в оподаткуванні», то при заповненні такою особою податкової накладної вона повинна бути підписана особою, уповноваженою платником податку здійснювати продаж товарів (робіт, послуг), а також скріплена печаткою такого платника податку – продавця.
Можливість укладання суб’єктами підприємницької діяльності (як фізичними, так i юридичними особами) договорів з громадянами про використання їх праці для здійснення підприємницької діяльності встановлено Законом України від 07.02.91 р. № 698-ХІІ «Про підприємництво» з відповідними змінами та доповненнями (ст. 9), який визначає загальні правові, економічні та соціальні засади здійснення підприємницької діяльності (підприємництва). Укладання з громадянином трудового договору (контракту, угоди) на використання його праці зобов’язує підприємця забезпечувати умови та охорону праці, її оплату, а також інші соціальні гарантії відповідно до чинного законодавства.
Трудові відносини громадян, зокрема між фізичною особою – суб’єктом підприємницької діяльності i фізичною особою, регулюються Кодексом законів про працю України, Законом України від 24.03.95 р. № 108/95-ВР «Про оплату праці» та іншими нормативними актами з цього питання.
Згідно зі ст. 48 Кодексу законів про працю України з урахуванням змін, внесених Законом України від 24.12.99 р. № 1356-ХІV «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України», трудові книжки ведуться на всіх працівників, які працюють на підприємстві, в установі, організації або у фізичної особи понад п’ять днів.
Укладений у письмовій формі трудовий договір між фізичною особою – суб’єктом підприємницької діяльності i працівником, який зареєстрований у державній службі зайнятості за місцем проживання підприємця у порядку, визначеному Міністерством праці та соціальної політики України (ст. 24-1 КЗпП), у тижневий термін з моменту фактичного допущення працівника до роботи, є підставою для ведення фізичною особою – суб’єктом підприємницької діяльністю трудової книжки найманого працівника.
Наказами Міністерства праці та соціальної політики України (від 08.06.2001 p. № 259, № 260) було розроблено та затверджено окремий механізм порядку укладання трудового договору між працівником i фізичною особою – суб’єктом підприємницької діяльності, форму трудового договору та порядок його реєстрації у державній службі зайнятості, а також внесено відповідні доповнення щодо ведення трудових книжок таких працівників до Інструкції про порядок ведення трудових книжок на підприємствах, в установах i організаціях.
Згідно із Законом України «Про оплату праці» (ст. 31), яким визначено економічні, правові та організаційні засади оплати праці працівників, які перебувають у трудових відносинах на підставі трудового договору, зокрема з фізичними особами, та Кодексом законів про працю України (ст. 49) на вимогу працівника роботодавець зобов’язаний видати йому довідку, зокрема, про розмір заробітної плати. Відповідальність про достовірність даних, відображених у довідці, несе роботодавець, який виплачує доходи найманим працівникам.
Якщо відповідними положеннями про надання субсидій встановлено, що при поданні фізичними особами довідок про свої доходи відділам (управлінням) субсидій для призначення їм субсидій ці довідки повинні бути обов’язково скріплені печаткою роботодавця, то при видачі таких довідок роботодавець (у даному випадку фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності) повинен дотримуватися вимог щодо правильності їх оформлення.
Зінаїди Мороз
Заступника начальника Головного управління оподаткування фізичних осіб ДПА України – начальника відділу
«Вісник податкової служби України», квітень 2002 р., № 13, с. 41 (http://www.visnuk.com.ua)
Дата підготовки 02.04.2002
Журнал «Вісник податкової служби України»
Evelin1980
01.09.2009, 13:28
Добрый день. А кто подскажет - может ли частный предпр-ль иметь несколько печатей?
оля *****
01.09.2009, 13:35
(Evelin1980 @ Sep 1 2009, 02:28 PM)

Добрый день. А кто подскажет - может ли частный предпр-ль иметь несколько печатей?
Круглая печать одна, еще могут быть штампы
Olga business-consultant
01.09.2009, 13:38
(оля ***** @ Sep 1 2009, 01:35 PM)

Круглая печать одна, еще могут быть штампы
Может быть круглая печать "для документов"
Evelin1980
01.09.2009, 13:56
(Olga business-consultant @ Sep 1 2009, 02:38 PM)

Может быть круглая печать "для документов"
...которую также нужно регистрировать в милиции?
Olga business-consultant
01.09.2009, 14:44
(Evelin1980 @ Sep 1 2009, 12:56 PM)

...которую также нужно регистрировать в милиции?
Да,все как положено.
Evelin1980
01.09.2009, 15:56
спасибо Вам огромное за ответы

))
Вид печати у физлица несколько другая, чксм у юриков, поэтому я очень сомневаюся, что можно оформить круглую печать "для документов", поскольку в ценральном круге, где должна быть эта надпись у ФОП пишется ФИО.
Strannic
07.09.2009, 01:00
Печать в обязательном порядке! Попробуйте заключить договор с "юриком" без печати... У серьезных фирм это не пройдет. знаю по себе, поскольку обслуживаю по рекламе и полиграфии несколько всеукраинских брендов. Никакая устная договоренность или договор без подписи "не катят"
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста,
пройдите по ссылке.