Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: налог с совместителей
Форумы газеты ЧАСТНЫЙ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬ > Форумы по частному предпринимательству > Пенсионные и другие социальные взносы и сборы
Есивара
Согласно постановлению о новых взносах в ПФ, с единщиков взымается 32%, так? за каждого работника, согласно минималки - 208грн. а если работник работает у меня по совместительству? оплата его труда в квартал = 900грн., то 32% от этих 900 или все равно минимум 208?
и вот еще, а если я на фиксированном?
спасибо всем за внимание!))
простите, если повторилась, но прочитав почти все темки ответа не нашла...
ludabon
Прочитайте письмо ПФ.
"Пенсійний фонд України направляє для виконання постанову Кабінету Міністрів України від 14.04.2009 № 366.

[size="2"]Відповідно до зазначеної постанови фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування (фіксований податок, єдиний податок) та члени сімей зазначених осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності та не перебувають з ними у трудових відносинах, починаючи з 1 травня 2009 року зобов’язані сплачувати до Пенсійного фонду страхові внески, щомісячний розмір яких, з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, [/size]яка згідно Закону України «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України «Про прибутковий податок з громадян та Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів підприємницької діяльності «, що перераховується органами Державного казначейства України на рахунки органів Фонду у розмірі 10 та 42 відсотків відповідно, не може становити менше мінімального розміру страхового внеску за кожну особу.

Враховуючи розмір мінімальної заробітної плати у 2009 році мінімальний страховий внесок для зазначених осіб становить у:

травні – червні – 207,50 грн.

липні – вересні – 209,16 грн.

жовтні – листопаді – 215,80 грн.

грудні – 222,11 грн.

Особи, мають право визначити для себе розмір страхового внеску, який перевищує мінімальний, але не може бути більший розміру страхового внеску, обчисленого від максимальної величини фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, оподатковуваного доходу (прибутку), загального оподатковуваного доходу, з якої сплачуються страхові внески. Оскільки, на сьогодні, максимальна величина становить 10035 грн, щомісячна сума самостійно встановленого внеску, з урахуванням частини фіксованого або єдиного податку, не може перевищувати 3331,62 грн.

Щомісячний розмір такого страхового внеску визначається як різниця між визначеним особою розміром страхового внеску та частиною відповідного податку, що спрямовується органами Держказначейства України до бюджету Пенсійного фонду України.

Сплата страхових внесків здійснюється у строки визначені частиною шостою статті 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», а саме щоквартально, протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного кварталу, а саме:

за травень та червень 2009 року – до 20 липня 2009 року;
за липень-вересень 2009 року – до 20 жовтня 2009 року;
за жовтень – грудень 2009 року – до 20 січня 2010 року.
Звітність до органів Фонду зазначеними особами подається щорічно до 1 квітня наступного за звітним роком, за формою згідно з додатком 26 до Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 р. № 21-1, та зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. за № 64/8663.

Додаткова реєстрація в органах Фонду не проводиться, додаткова звітність не запроваджується
. "

Согласно письма плательщиком является сам предприниматель , а не его работники , и налог платится за 3 кв. как разница =(мин.з\та 630*33,2%)-(един. нал. предприн.*42%) - умноженная на 3 месяца квартала. К сожалению не знаю процент фиксирован. налога , но там примерно также.
За работника предприниматель платит как и раньше там ничего не изменялось , ежемесячное начисление на з\пл 33,2%(за минусом 42% от 50% ставки един. налога уплоченого за каждого работника, даже если он совместитель).
Есивара
Спасибо, ludabon, за ответ. Можно еще уточнить? то есть эти 33,2% надо вычислять от зарплаты, которую я плачу? просто это меньше минимальной, и раньше я платила раз в квартал (как за единый, так и за фиксированный). а проблемка в общем-то в том, что в налоговой не хотят патент давать, пока не будет всех документов, среди которых и трудовые соглашения с работниками, с проплаченными социальными взносами, естественно. спорить с налоговиками бесполезно, да и патент уже необходим. еще раз спасибо.
Olga business-consultant
С фиксированного налога уходит в пенсионный фонд всего 10%.Соответственно,вы можете уменьшить сумму уплаты начисленных взносов только на 10% от уплаченного фиксированного налога.Даже если работник совместитель,все взносы начисляются как для основного места работы,только налоговая социальная льгота не применяется при расчете НДФЛ.
А мне фиксированный патент дают без предоставления информации об уплате взнорсов наемных работников.Основным решающим фактором при выдаче "фиксированного" патента является осуществление предпринммательской деятельности на территории рынков и выручка за последние 12 календарных месяцев не более 119000грн.(Декрет №13-92 от 26.12.92"о подоходном налоге с граждан"
Есивара
(Olga business-consultant @ Aug 28 2009, 09:41 AM) *
А мне фиксированный патент дают без предоставления информации об уплате взнорсов наемных работников.


то-то и оно... раньше тоже ничего не запрашивали, а теперь вот взъерепенились. mad.gif
а в новшестве дамы с косой указаны только привязки к минимальной зарплате (или я невнимательная), а по совместительству зарплата меньше минималки.
в общем, сдам, что есть, потом отпишусь, как прошло))))) спасибо всем за внимание!
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.
Русская версия IP.Board © 2001-2024 IPS, Inc.