15.10.2010

Звернення Координаційної ради Асамблеї до підприємців та громадських лідерів

ЗВЕРНЕННЯ

Координаційна рада Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України звертається до підприємців та громадських лідерів з приводу конфліктної ситуації, яка склалася між урядом та бізнесом щодо економічної політики держави та проекту Податкового кодексу зокрема.

В Україні чи не щодня відбуваються масові акції потесту проти прийняття запропонованого варіанту податкого кодексу та інших законопроектів, зокрема по відрахуваннях до Пенсійного фонду.

З кожним днем акції стають все багатолюднішими.

МОЖНА ЗРОБИТИ РЯД ВИСНОВКІВ:

- акції проходять без вказівки «згори», чи під керівництвом якоїсь політичної сили. Акції проходять за ініціативою самих підприємців;

- бізнес є самостійною силою і може виступати без участі політичних сил;

Щодо небезпек, які виникають в ході підприємницького руху можна назвати:

- недостатню координацію зусиль;

- невизначеність єдиного розуміння кінцевої мети таких акцій.

теперішню ситуацію ускладнює виборча кампанія, в ході якої простежується намагання окремих лідерів використати Асамблею для власної передвиборчої агітації.

Насторожує також те, що, за звичкою, деякі лідери виступають в ролі прохачів - просять зняти окремі положення Податкового кодексу – наприклад, касові апарати для окремих категорій підприємці, інші преференції.

Позиція Асамблеї ГО МСБ України, підкріплена висновками економістів та інших експертів, - такий кодекс веде до краху економіки України та знищує малий і середній бізнес як клас. Тому косметичні правки його не покращать, але за рахунок таких ніби поступок нас намагаються роз’єднати та дезорієнтувати.

Наші вимоги, які ми просимо підтримати всім громадським організаціям та мітингуючим:

1.ПК в запропонованому варіанті не приймати - розпочати розробку «з нуля» із залученням спеціалістів та представників від реальних громадських організацій бізнесу. Приймати постатейно та поетапно.

2.Так як цей склад уряду вичерпав кредит довіри в підприємницькому середовищі - вимагати його відставку.

Щоб вирішити вищеперераховані проблеми та зкоординувати зусилля, щоб виробити план дій на 2010-11 р. просимо надсилати пропозиції на адресу: aaa77748@mail.ru, а також по можливості прибути на 5 Всеукраїнську Асамблею ГО МСБ України, яка відбудеться 20 жовтня цього року в м.Луганську, в конференц-залі готелю "Ініціал" за адресою м.Луганськ, вул.Оборонна, 118-а (район автовокзалу).

Координаційна Рада закликає продовжувати безстрокову акцію протесту, оголошену 23 вересня 2010 р. в регіонах та в м. Києві, проводити роз’яснювальну роботу серед підприємців та інших категорій населення. Координаційна рада завжди допоможе в організації та проведенні таких акцій.

Закликаємо всіх формуватися в громадські об’єднання.

Просимо також усвідомити, що відстояти свої права одним кавалерійським наскоком не вдасться.

Нас очікує довготривала і системна робота по забезпеченні своїх інтересів.

Тому потрібно виважено ставитись до підготовки і проведення масових акцій та використовувати ефективно наявні можливості.

Гуртуватися та накопичувати сили.

14.10.2010р.

Координаційна Рада Асамблеї громадських організацій
малого та середнього бізнесу України

Список координаційної ради Асамблеї-4

1. Запрудський Ігор Семенович, голова Координаційної ради Асамблеї-4.Член комітету з проблем ринків, 097-70726369, 050 328 80 74, 0642 711 468,zaprudskii@mail.

2. Супрунюк Олександр Олексійович Голова комітету замозахисту 067 382 33 56, 0382777109 ivan@mitel-ua.com, ukrincom-dir@mitel-ua.com,

3. Касьян Ірина Володимирівна Секретар, голова експертно-моніторингового комітету 0432 67 72 37, 67 696 43 55 cppvin@ukr.net,

4. Ковальов Анатолій Костянинович Голова комітету інформаційного забезпечення 096-3891937, Ф.0473131645. aaa77748@mail.ru,

5. Кулинич Василь Васильович Голова комітету стратегічного розвитку та зовнішніх зв’язків 050 390 56 88,097 350 06 60, Narod-7km@ukr.net,

6. Михайлов Володимир Михайлович Голова комітету прямої дії 044-2788077 otaman_@i.ua,

7. Байчук Костянтин Євгенович Голова комітету проблем перевізників 0332-723365,ф.723009, 050-3783100 voavap@ukr.net, baitchuk@yahoo.de,

8. Лепьошкін Микола Миколайович Член комітету з проблем ринків 067 359 04 89 lepeschkin.sanek@yandex.ua,

9. Томасєвич Олександр Васильович Член комітету прямої дії, юрист 093 225 40 22 tomas@it-tim.net,

10. Попик Василь Іванович Член комітету прямої дії044 594 94 95, 050 469 82 89 pstu@bk.ru,

11. Коломієць Лариса Григорівна Голова Комітету з питань архітектури, будівництва і землевідведення 093-6131727,ф. 04596-57182 vuub@mail.ru,

12. Мокрій Петро Іванович Член комітету стратегічного розвитку та зовнішніх зв’язків 067 343 05 06 mokriy_petro@ukr.net,

13. Михальчук Володимир Миколайович Член комітету прямої дії 067-3835009

14. Панаетов Андрій Володимирович Голова комітету з питань координації взаємовідносин малого та середнього бізнесу з фінансово - банківськими структурами 093 767 4400, 067-4444416, Andrey6025@rambler.ru,

15. Жовніренко Павло Григорович, член комітету стратегічного розвитку та зовнішніх звязків, 050-3308630, 044-2778268, zhovnirenko@gmail.com,

• Новостворений ФОП перебував протягом року на ЗС та ЄП: як відзвітувати?
  • Добровільна сплата єдиного податку ФОП 2-ї групи: як заповнити декларацію
  • Як ФОП із ТОТ перереєструватися за іншою адресою