20.10.2010

НІ - ПОДАТКОВОМУ ТЕРОРУ! Акція протеста в місті Славута

Саме під такім гаслом 20 жовтня поточного року, в місті Славута Хмельницької області, пройшла регіональна акція протесту підприємців. Не зважаючи на дощову погоду, на центральну площу міста вийшло близько тисячі представників малого і середнього бізнесу. Поряд із славутськими платниками податків, до акції долучилися підприємці з міст Шепетівки та Нетішина. Виступаючі засудили економічну політику центральної влади, прийнявши відповідну резолюцію(подається нижче). Ім'ям Українського народу був зачитаний вирок проекту Податкового кодексу Азарова - Тігіпка, який був привселюдно спалений. Попіл «мрії олігархів» був запакований в поштові пакети та разом із резолюцією відправлений Президентові і Прем’єр - міністрові України.

РЕЗОЛЮЦІЯ МІТИНГУ - ПРОТЕСТУ

Ми, підприємці міст: Славута, Шепетівка, Нетішин, а також усі небайдужі до подальшої долі нашої держави громадяни України, вкрай обурені недолугою економічною політикою діючої влади, спрямованою на знищення малого і середнього бізнесу, поглиблення фінансово-економічної кризи, створення передумов для подальшого падіння рівня добробуту населення.

Ми констатуємо, що запропонований Урядом проект Податкового кодексу, додаткові стягнення до Пенсійного фонду, підвищення роздрібних цін на газ, збільшення пенсійного віку і стажу – не відповідають суті економічних реформ задекларованих Президентом Януковичем.

Ми вимагаємо:

1. Скасувати зміни до Закону України «Про загальообовязкове державне пенсійне страхування» від 8.07.10р. та ввести в дію накопичувальну систему сплати страхових пенсійних внесків, які будуть власністю застрахованої особи;

2. Залишити на спрощеній системі оподаткування таки види підприємницької діяльності, як: роздрібна торгівля товарами «секонд-хенд»; роздрібна торгівля ювелірними виробами; роздрібна торгівля через торгові автомати; надання послуг зв’язку; підбір та забезпечення персоналом; консультування з питань комерційної діяльності та управління тощо;

3. Залишити фіксований податок;

4. Не забовязувати підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування застосовувати РРО;

5. Відмінити заборону на застосування підприємцями спрощеної системи оподаткування в сфері транспорту і транспортних послуг;

6. Дозволити підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, утримувати до 10 найманих працівників;

7. Дозволити підприємцям з об’ємом річної виручки до 500 тисяч гривень перебувати на спрощеній системі оподаткування;

8. Вирішити проблему банківських кредитів та зменшити ставки

• Новостворений ФОП перебував протягом року на ЗС та ЄП: як відзвітувати?
  • Добровільна сплата єдиного податку ФОП 2-ї групи: як заповнити декларацію
  • Як ФОП із ТОТ перереєструватися за іншою адресою