07.11.2010

Звернення Асамблеї ГО МСБ до об'єднань підприємців

Шановні колеги,

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України неодноразово заявляла про те, що всі варіанти проектів Податкового кодексу, включаючи останній, написані під диктовку олігархічних кланів, є виявом неповаги уряду до власного народу та нерозуміння економічної ситуації у державі, небажання здійснення структурних реформ, покращення абсолютно недружнього інвестиційного середовища, ілюстрацією непереборного бажання уряду знищити малий та середній бізнес .

Доробка чи удосконалення проекту, внесення в нього будь яких змін немає сенсу – він у нинішньому вигляді потребує відхилення.

Нашу позицію про неприйнятність проекту підтримав оргкомітет протестної акції 4 листопада біля Верховної Ради, що представляв не тільки Асамблею, а й інші організації. Ті самі вимоги ми чули практично в усіх виступах і на самій акції.

Під час переговорів керівників підприємницьких організацій з головою Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики представник Асамблеї озвучив цю спільну позицію малого і середнього бізнесу: нинішній проект Кодексу має бути знятий з порядку денного засідань Верховної Ради, новий проект має розробляти робоча група за участю громадських організацій підприємців, науковців, аналітичних центрів.

Як показав перебіг переговорів ця пропозиція, на жаль, не знайшла розуміння з боку не лише представників влади, а окремих учасників, які мали б представляти малий та середній бізнес і його консолідовану позицію про неприйнятність проекту Кодексу.

У зв’язку з цим і задля прояснення ситуації перед всіма нами і членами наших організацій звертаємося до кожного об’єднання з проханням чітко висловити свою позицію: ви за безумовне відхилення проекту Податкового кодексу чи за подальші переговори у намаганні внесення до нього якихось доповнень?

Попереджаємо, що ті, хто висловиться за другий варіант нестимуть спільну з владою відповідальність за прийняття Кодексу, за неминучу у цьому разі руйнацію малого та середнього бізнесу.

Про своє рішення просимо повідомити за адресою peremoha2010@gmail.com

Координаційна Рада Асамблеї ГО МСБ

Київ, 5.11.2010

Ссылки по теме:

• ЗАХОДИ організацій Асамблеї та партнерів з підготовки до акції протесту 16.11.2010 р.

• Предприниматели разбили палаточный городок под Радой

• Порушення умов перебування на «спрощенці»: які наслідки та чи можна виправити?
    • ФОП закривається: чи обов’язкове проведення податкової перевірки?
    • Виробництво чи надання послуг: яку групу ЄП може обрати ФОП?