14.08.2023

Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 31.07.2023 р. № 789 внесені зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою від 20.03.2022 р. № 332, згідно яких, зокрема, уточнено, що:

• з 1 серпня 2023 року допомога призначається на шість місяців внутрішньо переміщеній особі, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачується щомісяця внутрішньо переміщеній особі або уповноваженій особі на внутрішньо переміщену особу у випадку недієздатності отримувача або дитину;
  • допомога призначається на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про якого включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. З 1 листопада 2023 року допомога призначається на шість місяців на сім’ю, яка вперше звернулася за призначенням допомоги, та виплачується щомісяця одному з членів сім’ї у такому розмірі:
  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3 000 гривень;
  • для інших осіб – 2 000 гривень.

Допомога призначається на кожного члена сім’ї, відомості про якого включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Допомога призначається за повний місяць, у якому уповноважена особа звернулася за її наданням, незалежно від дати такого звернення.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет