21.08.2023

Право власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 01.08.2023 р. № 802 внесені зміни до Порядку здійснення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам, визначеним статтею 130 Земельного кодексу України, затвердженого постановою від 16.06.2021 р. № 637, згідно яких: – якщо земельна ділянка сільськогосподарського призначення належить набувачеві (власникові) на праві спільної часткової власності, площа земельної ділянки, яка перебуває у його власності, визначається пропорційно до частки у праві власності;

• якщо земельна ділянка сільськогосподарського призначення перебуває у спільній сумісній власності, крім спільної сумісної власності подружжя (колишнього подружжя), вважається, що частки кожного із співвласників у праві спільної сумісної власності є рівними, якщо інше не встановлено домовленістю між ними, законом або рішенням суду;
  • у разі коли земельна ділянка сільськогосподарського призначення перебуває у спільній сумісній власності подружжя, площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення враховується у загальній площі земельних ділянок лише того з подружжя (колишнього подружжя), за яким зареєстровано право власності.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет