Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




26.03.2020

Як вибрати плуг та окучник до мотоблока

Мотоблок просто необхідний для тих, хто постійно займається фермерством. Але без додаткового обладнання він виконує обмежений спектр робіт. Аби полегшити роботу фермера під час посадки та збирання врожаю, необхідно купити навісне для мотоблока. У цій статті ми розкажемо, на що звернути увагу, обираючи плуг та окучник.

Критерії вибору плуга та окучника

Спектр роботи плуга досить широкий: оранка землі, видалення бур’янів, розпушування землі, насичення її киснем. При виборі зверніть увагу на:

  1. Тип відвалу. Є три типи: гвинтовий, напівгвинтовий, культурний. Якщо ви регулярно обробляєте грунт, обирайте культурний тип. Останні два підходять для роботи на цілині з повним переворотом пласта.
  2. Спосіб оранки. Обладнання, яке працює всвал, робить гребінь з двох шарів грунту, які накладаються один на один. Плуг, який працює у відвал, завдяки оранці у двох різних напрямках, створює борозну.
  3. Ширину оранки. Якщо ви обробляєте невелику територію, краще обрати плуг з невеликою шириною захвату. Для великих беруть плуги великої ширини.

Навісне обладнання для мотоблоківРозрізняють оборотний і роторний плуги. Оборотний оснащений двома різноспрямованими лемехами, що дозволяє обробляти грунт, рухаючись назад і вперед. Роторний плуг обертається завдяки роботі двигуна. Його оснащають трьома або чотирма лемехами, що полегшує процес оранки.

Окучники також полегшують роботу з урожаєм, виконуючи важку роботу замість фермера. Окрім підгортання картоплі, він також застосовується для формування борозни під посадку овочевих культур. Радимо обирати дискові: два диски можна регулювати за висотою, змінювати відстань між ними та кут нахилу. Вони дорожчі за інші види, але варті витрачених коштів.

Навісне обладнання для мотоблоківПри виборі окучника важливими є товщина та діаметр дисків: це основний критерій того, щоб гребні були достатньої висоти. Сталь може бути простою та легованою: легована прослужить вам довше. Для фермерів-початківців, або ж для тих, у кого невеликі ділянки, можна обрати більш просту модель з фіксованою шириною охвату. Таке обладнання підходить для легких мотокультиваторів. Окучники зі змінною шириною охвату дозволяють використовувати їх на міжряддях різної ширини. Але враховуйте також те, що вони потребують багато енергії: крила знаряддя розсовують грунт, а після проходу кучника частина його знову потрапляє до борозди.

Враховуйте також, що разом з окучниками потрібно купити грунтозацепи. Відстань між зовнішніми краями має бути невеликою: ширина грунтозацепів повинна відповідати ширині рядків. Обирати занадто дешеве обладнання не варто: воно не прослужить довго, а також не витримає постійної роботи.

Количество просмотров: 1280

Архив новостей

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5