Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




04.11.2021

Наразі новий сюрприз від податкової! Незастосована штрафна санкція

Сьогодні знову вибухнув кабінет платників податків, а ось чому. Почали з'являтися штрафи по ЄСВ, ЄП та з інших податків, з позначкою незастосована штрафна санкція. Але що це означає?

Спершу районні податкові відповідали, що це не їх справа та відправляли звертатись в головне управління. Потім деякі рекомендували йти в податкову особисто, проводити звірку або писати запит на проведення перевірки. І ось нарешті нормальний коментар - якщо ви не сплатили вчасно податок під час карантину, як ви пам'ятаєте, штрафи не нараховувались, то зараз їх вирішили відобразити.

Тобто якщо ви не згодні з нарахуванням такого штрафу, пишіть офіційного листа, та просіть зняти нарахованний штраф відповідно до п. 52 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України за порушення податкового законодавства, так як у період з 01.03.2020 р. по останній календарний день місяця, в якому завершується карантин, встановлений Кабміном, не застосовуються штрафні санкції та не нараховується пеня (а нарахована несплачена пеня підлягає списанню).

Якщо ж така штрафна санкція виникла у період до настання карантину - сплатити ви її повинні тільки після отримання податкового повідомлення рішення.

https://t.me/UAtaxesYou

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Ленчииик 04.11.2021 10:35
Всё как всегда у нас..... не удивляет вообще.и они ещё хотят какой-то честности
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 3776

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне