Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




24.12.2021

Застосування РРО-2022 фізособами-«єдинниками»: роз'яснює Гетманцев

Д. Гетманцев звернувся до підприємців щодо застосування РРО з 2022 року та спростував деякі міфи, які вже встигли виникнути з цього питання

Також читайте! Оновлено навчальні модулі з роз’ясненнями щодо застосування РРО (ПРРО)

Нагадуємо, що з 1 січня 2022 року закінчується перехідний період (п. 61 підрозділу 10 Розділу ХХ ПКУ) і застосування РРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп стане обов’язковим. На жаль, відстрочення щодо цього обов’язку застосування РРО ВРУ так і не прийняла (про це читайте тут).

З огляду на це, голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев звернувся до підприємців та спростував деякі міфи, які вже встигли виникнути з цього питання.

Насамперед він наголосив, що прийняте рішення про введення РРО (ПРРО) не буде переглядатися і з 1 січня 2022 року запрацює повною мірою. З огляду на це, він закликає не вірити тим, хто обіцяє якісь схеми уникнення встановлення РРО чи встановлення лімітів продажів, або встановлення якихось мінімальних покупок, на які РРО не поширюється. Такі рішення підтримані не будуть.

Крім того, нардеп звертає увагу підприємців, що:

у ФОПів не виникає обов'язку вести облік первинних документів. ДПС не може вимагати від них первинні документи (за винятком трьох ризикових груп);

попереднє програмування товарів необхідне лише у випадку, коли реалізуються підакцизні товари;

у селах, магазинах, які реалізують непідакцизні товари, застосування РРО не потрібне. Якщо в одному й тому ж магазині реалізують як підакцизні, так і непідакцизні товари, то тоді РРО, дійсно, треба встановити;

безготівкові розрахунки за послуги не передбачають застосування РРО;

до кінця карантину діє мораторій на перевірки підприємців, тож слід використати цей час, щоби навчитися працювати з РРО.

"Шановні друзі! Ми з вами є частиною цивілізованого світу. Хочемо ми того чи ні, але ті правила, які працюють в Європі, в яку ми намагаємся потрапити, і членами Європейського союзу ми хочемо бути, діють правила, які є набагато жорсткішими ніж ті, які вводимо ми. Ми не зможемо не впроваджувати, ці норми точно запрацюють", - наголосив Д. Гетманцев у своєму зверненні.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Вася Пупкин 24.12.2021 13:15
Тварь и сказочная мразинга.Чтоб 2022 г. для тебя адом стал!
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Сергей+ 24.12.2021 13:45
Сколько олигархи тебе занесли за уничтожение малого бизнеса, европеец?
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Викторія 24.12.2021 15:45
Брехло нахабне цей Ге...в!!! Знищує, на коліна хоче поставити малий бізнес своїми Рро, касовими і штрафами.
Колеги-ФОПи, приєднуйтесь до Рух #SaveФОП для боротьби проти касових апаратів. 25.01.22р. під Верх.зРадою о 9.00 Всеукраїнський мітінг підприємців проти фіксалізації.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Валько 25.12.2021 11:20
Данюша ми в Європу вже 30 років намагаємося потрапити,а з такими "спецами",як ви ще років 50 потраплятимемо.
Олігархів трясіть,так бзидите.Ми думали ви люди,як корито побачили і рила наїли,стали ви бл...і.Стидно,що вас обирали.Бог не теля!!!
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# Дмитро Дудка 25.12.2021 19:41
Мерзотники всілися в крісла міністрів та планомірно знищують економіку держави. Пожиттєвий термін без права на амністію буде найм'якішим вироком під час народного суду!
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# александр 28.12.2021 08:22
лТак на ВСЁ, ранее введенное "положили": на заправках чеков не дают, в частных клиниках и лабораториях-то же самое. И это, по большому счёту -намерение....вот смотрите, мы поломали ФОПов.
Никого вы не поломали-чудес не бывает и тот кто не потянет эту хрень с вечными поборами-точно за вас НИКОГДА!!! не проголосует. А когда придут более прагматичные-то желающих найти вас будет предостаточно. Готовтксь и думайте куда бежать.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 7133

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне