07.07.2016

Тенденції на ринку нерухомості

Ринок нерухомості найбільш чутливий до економічного стану в країні. Коли росте економіка, стан стабільний, заробітна плата та інші доходи вчасні, то люди почувають себе більш впевненими і зважуються на довгострокові інвестиції. Експерт з нерухомості Ігор Ігорович Черненко вважає, що найбільшим попитом у зв’язку з ростом тарифів на комунальні послуги, буде користуватися нерухомість з індивідуальними лічильниками на всі енергоресурси, та нерухомість меншої площі. На таку тенденцію впливає також введення податку на нерухомість, який залежить від площі квартири, або маєтку. Володарям декількох квартир, які здаються в оренду, буде вигідніше дещо знизити ціну і знайти клієнта, ніж сплачувати рахунки з власних доходів.

Звичайно, ціни на оренду і купівлю нерухомості дуже відрізняються в містах Україні, та в різних куточках міста, що зв’язано з більшим рівнем доходів у столиці, та великих, а також курортних містах. Великим попитом користується нерухомість в заміських селищах, де значно нижчі ціни, але розвинута інфраструктура, свіже повітря і до центра можливо добратися дуже швидко, особливо на власному автомобілі.

Коли потрібно зробити якісь дії зі своєю нерухомістю, тобто продати, здати в оренду, або ж купити, то слід дуже уважно підходити до цього питання. Краще всі дії виконувати за допомогою перевіреного бюро з нерухомості. Коли підписуєш будь які документи, то слід їх вивчати дуже уважно, адже на цьому ринку полюбляють працювати шахраї, і напрацьовано багато схем, коли люди залишаються і без квартири і без грошів, а потім знайти шахраїв, або навіть довести їх провину майже неможливо. Не треба згоджуватися на вмовляння показати в документах знижену ціну угоди, бо якщо її захочуть скасувати, то Вам повернуть суму, зазначену в угоді і довести, що насправді передавалася більша сума буде важко.

Навіть якщо купувати квартиру у забудівельника, треба перевірити всі документи на земельну ділянку, дозволи на будівництво, відгуки про діяльність продавця, опубліковані в інтернеті, адже гроші витрачаються немалі і потрібно витратити їх з розумом.

Апрель 2024