Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




25.08.2011

В яких ситуаціях потрібно вести декілька книг обліку доходів і витрат форми № 10?

Відповідь: Якщо підприємець – платник єдиного податку здійснює торговельну діяльність і має найманих працівників, крім «власної» Книги доходів і витрат форми № 10 йому необхідно придбати і зареєструвати в податковому органі ще по одній книзі за формою № 10 на кожного найманого працівника, який займається реалізацією товарів у відповідності з пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2000 р. № 507 «Про роз'яснення Указу Президента України від 3 липня 1998 р. № 727» (зі змінами та доповненнями). При цьому на тих найманих працівників, які не займаються реалізацією товарів (вантажники, охоронці, робітники тощо), книгу заводити не потрібно. Із книг найманих працівників усю інформацію слід вносити до книги самого підприємця.

У Книзі форми № 10, яку веде найманий працівник, зазначається прізвище, ім'я, по батькові підприємця – платника єдиного податку, прізвище, ім'я, по батькові найманого працівника, а також серія та номер виданої останньому довідки про трудові відносини фізичної особи з платником єдиного податку. При звільненні та прийнятті на роботу іншого працівника підприємець самостійно вносить до Книги аналогічні відомості про нового працівника.

У разі припинення підприємницької діяльності, звільнення працівника без працевлаштування нового або закінчення сторінок у книзі після внесення до Книги форми № 10 відповідного запису працівником податкового органу книга, яку було заведено на найманого працівника, залишається на зберіганні у підприємця протягом трьох років.

Джерело: ДПІ у Оболонському районі м.Києва

Поделиться:

Количество просмотров: 6143

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне