Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




12.02.2018

Як правильно громадянам перевозити готівку через кордон

Фахівці Закарпатської митниці ДФС повідомляють, що постановою Правління Національного банку України від 12 грудня 2017 року № 127 внесено зміни до Інструкції про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 27 травня 2008 року № 148. Зміни стосуються документів, що підтверджують переміщення фізичними особами – резидентами готівки через митний кордон України у сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро.

Фізична особа-резидент має право ввозити в Україну та вивозити за межі України готівку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Вивезення за межі України фізичними особами-резидентами готівки в сумі, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро, здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує в еквіваленті 10 000 євро.

Документи, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках фізичними особами-резидентами з метою її вивезення, є чинними протягом 90 календарних днів із дня зняття ними готівки з власних рахунків у банках.

Нагадуємо, Постанова № 127 набула чинності з дня офіційного опублікування, тобто з 13 грудня 2017 року.

ДФС у Закарпатській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2157

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне