Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




13.03.2018

Презентація унікального освітнього проекту «МНЕІ-МЕ: Магістерська програма з підприємництва консорціуму закладів вищої освіти»

На правах реклами

Одним із пріоритетних напрямів проведення реформ в Україні є створення сприятливих умов для зайняття підприємництвом. Створення умов для розвитку бізнесу – це шлях для залучення інвестицій в економіку (як іноземних, так і внутрішніх), поштовх для зростання внутрішнього валового продукту та рівня життя населення країни. Підвищення позицій України в рейтингу «Doing Business» у рамках виконання плану дій щодо імплементації кращих практик якісного та ефективного регулювання, відображених Групою Світового банку в методології рейтингу «Doing Business», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 р. № 1406 передбачає здійснення низки реформ у сфері розвитку малого й середнього підприємництва, а також створення сприятливих умов для бізнесу.

Зусилля Полтавського університету економіки і торгівлі під керівництвом ректора, доктора історичних наук, професора Олексія Нестулі в цій сфері спрямовані на формування сучасної бізнес-освіти на основі кращих напрацювань європейських університетів.

Із цією метою за ініціативи проректора з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки, міжнародна діяльність, європейська та євроатлантична інтеграція), доктора економічних наук, професора Олени Чернявської вперше за часів незалежної України вітчизняний університет увійшов до складу консорціуму європейських вищих навчальних закладів із метою створення спільної міжнародної магістерської програми з підприємництва, над розробкою якої представники науково-педагогічних колективів університетів шести європейських країн (Мальти, Греції, Угорщини, Італії, Словаччини та України) працювали протягом останніх трьох років.

Магістерська програма з підприємництва європейського консорціуму закладів вищої освіти – це цілісний та структурно вибудований онлайн-курс англійською мовою, що відповідає вимогам європейських університетів і містить 6 фундаментальних та 3 спеціалізовані модулі, модуль професійного стажування в одній із країн консорціуму та два модулі бізнес-планування. Авторський колектив Полтавського університету економіки і торгівлі відповідає за розроблення, впровадження та управління авторського модуля «Фандрайзинг для запуску та зростання малого і середнього бізнесу», відповідних блоків модулів стажування та бізнес-планування. Програма розрахована на підприємців та представників малого й середнього бізнесу, що мають на меті розвиток і розширення бізнесу, перехід із категорії керівників до категорії власників. До складу науково-педагогічного колективу консорціуму ввійшли доктор економічних наук, професор Олена Чернявська (член академічної ради консорціуму, національний директор програми, розробник); старший викладач кафедри фінансів та банківської справи Лілія Гнипа-Черневецька (член адміністративної ради консорціуму, тьютор, розробник) та старший викладач кафедри правознавства Крістіна Боберська (експерт з підприємницького права України та країн Європи, розробник).

Магістерська програма відповідає міжнародним освітнім стандартам, яка отримала Європейську сертифікацію від Національної комісії післядипломної та вищої освіти Мальти (NCFHE).

Важливість та якість програми визнана Європейським Союзом та підтримана в рамках напряму Erasmus + КА2: Стратегічні партнерства (Erasmus+ MHEI-ME (2017-1-MT01-KA203-026960).

Широкому колу зацікавлених осіб програму було презентовано 16 лютого    2018 року в Полтавському університеті економіки і торгівлі.

З вітальним словом до учасників презентації звернувся ректор Полтавського університету економіки і торгівлі, доктор історичних наук, професор Олексій Нестуля. У своєму виступі він наголосив на перспективах розвитку цього проекту, потребі сучасного бізнесу у фахівцях, які будують майбутнє вітчизняної економіки. Заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Олег Пругло відзначив виняткову актуальність цього проекту для розвитку малого та середнього бізнесу Полтавської області та України загалом. Заступник начальника Управління освіти Виконавчого комітету Полтавської міської ради Акініна Людмила підкреслила важливість такої програми для української молоді. Важливість синергії кращих європейських бізнес практик у єдиній навчальній програмі та виняткову можливість долучитися до неї відзначили представники Торгово-промислової палати та Спілки підприємців Полтавського району.

В обговоренні взяли активну участь представники малого й середнього бізнесу, керівники та власники підприємницьких структур, оскільки програма розрахована саме на них.

У прямому ефірі з учасниками презентації був директор Адвеніо еАкадемії, вищого навчального закладу Мальти – координатора консорціуму, Стівен Д’Алесандро. Він розповів про особливості вступу та навчання в консорціумі для майбутніх студентів, представив можливості скористатися 2 видами стипендій Еразмус+ та отримати безкоштовну освіту в магістратурі з підприємництва Консорціуму МНЕІ_МЕ.

Директор програми Олена Чернявська розповіла про склад міжнародного консорціуму: Адвеніо еАкадемія (Мальта), Університет імені Альдо Моро в Барі (Італія), Університет Іоанніни (Греція), Університет Жиліна (Словаччина), Університет Святого Стефана (Угорщина), Полтавський університет економіки і торгівлі (Україна), досвід трирічної міжнародної співпраці, презентувала структуру програми, умови та вимоги до вступу на навчання й особливості аплікаційного процесу для отримання 50% Erasmus+ грантів на навчання та отримання повних Erasmus+ грантів на навчання.

Іванна Атаманчук, представник Національного Еразмус+ офісу в Україні, наголосила на унікальності проекту, його значущості, що доведено підтримкою Європейського Союзу в рамках програми Еразмус + КА2: Стратегічні партнерства.

Набори студентів будуть відбуватись кожні півроку. Обмежень у віці немає.

Більш детальну інформацію, щодо умов вступу та навчання можна отримати на сайті Полтавського університету економіки і торгівлі або звернувшись до Перегуди Юлії Володимирівни, директора міжнародного науково-освітнього центру ПУЕТ за тел.: +380532509795 або e-mail: mhei_me@ukr.net, admin@aea.academy.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1447

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне