Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




19.03.2018

Повний перехід бізнесу на касові апарати поповнить бюджет на 100 млрд грн, - Южаніна

Надходження у держбюджет можуть надійти від товарів, які імпортуються та реалізовуються на базарах

Державний бюджет може додатково отримати 100 млрд грн у разі повного переходу на касовий облік готівкових операцій.

Про цей підрахунок повідомила народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна під час круглого столу, організованого Інститутом Горшеніна. «Я маю на увазі величезну частину товарів, які імпортуються та продаються на великих ринках України…

Коли порахували всі ці обсяги, то додатково, якщо фіскалізувати ці операції, можна отримати до 100 млрд грн на рік, якщо б вони платили податок на додану вартість або податок з обороту 3-5%», — передає слова Южаніної Depo.ua.

За її словами, через більшу частину нефіскалізованих готівкових продажів, влада не може розпочати податкову лібералізацію, що чинить тиск на сумлінних платників податків. Нагадаємо, за правилами, які були затверджені у 2017 році, визначені нові порогові суми річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і надання послуг, які бізнес може проводити без застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО, касовий апарат). Раніше було обмеження в 200 тис. грн, зараз воно складає до 500 тис. грн.

Також було підвищено поріг від 75 тис. грн до 250 тис. грн на один структурний підрозділ суб’єкта. Використання касових апаратів обов’язкове, якщо річний дохід підприємця складає 1 млн грн незалежно від виду діяльності.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 4917

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне