Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




10.07.2018

На фермерів очікує спрощена система оподаткування

Верховна Рада України 229 голосами проголосувала за законопроект №6490-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств».

«Було багато запитань стосовно того, чи обмежуємо ми обсягом вирощеної та власної переробленої продукції фермерські сімейні господарства. Ми не можемо їх обмежити, оскільки надаємо можливість працювати без ведення обліку. У нас є наступні критерії, яким мають відповідати сімейні фермерські господарства: повинен бути зареєстрований договір про сімейне фермерство, а також в обробітку повинно бути не більше 20 га землі. Тому дана норма не може призвести до того, що все село зможе зареєструватися виключно платниками єдиного податку на 4-й групі», – зазначає Южаніна.

Ініціаторами законопроекту стало 13 народних депутатів України, серед яких голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, Олександр Бакуменко, Вадим Івченко, Олег Кулініч та інші.

У пояснювальній записці сказано, що метою законопроекту є підвищення зацікавленості органів місцевого самоврядування в контролі над офіційним оформленням договорів оренди шляхом законодавчого встановлення сплати податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за нерухоме майно, в тому числі земельні ділянки (паї), до місцевих бюджетів за місцезнаходженням земельних ділянок.

Законопроектом пропонується:

поширити статус сільгосптоваровиробника на сімейні ферми, зареєстрованих як ФОП, а саме, можливість добровільної реєстрації за спрощеною системою оподаткування у 4 групі платників єдиного податку;

передбачити можливість протягом 10 років пільгової сплати єдиного соціального внеску членами сімейних ферм із зарахуванням їм повного страхового стажу;

спростити бухоблік та податкову звітність для сімейних ферм;

спростити та унормувати процедуру державної реєстрації сімейного ферм, зокрема передбачити можливість набуття ними статусу сімейного господарства;

встановити сплату податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї), до місцевих бюджетів за місцезнаходженням таких земельних ділянок.

Джерело: AgroPolit.com

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1369

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне