Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




15.11.2018

Член фермерського господарства вийшов зі складу господарства: як знятись з обліку як платник ЄСВ?

У Головному управлінні ДФС у Луганській області розповіли. Зняття з обліку члена фермерського господарства у разі прийняття рішення про вихід зі складу господарства, здійснюється контролюючим органом на підставі поданої ним заяви, після проведення передбачених законодавством перевірок, здійснення остаточного розрахунку платника єдиного внеску з контролюючим органом.

У разі прийняття членом фермерського господарства рішення про вихід зі складу господарства платник єдиного внеску зобов’язаний у десятиденний строк з дня прийняття рішення подати до контролюючого органу заяву про зняття з обліку платника єдиного внеску та копію розпорядчого документа про вихід зі складу господарства.

Контролюючий орган повідомляє Пенсійний фонд України та фонди загальнообов’язкового державного соціального страхування про прийняття рішення платником щодо зняття з обліку у разі отримання від нього заяви.

Відповідні органи Пенсійного фонду України та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування протягом 10 календарних днів з дня отримання інформації про прийняття рішення платником щодо зняття з обліку надають відповідному контролюючому органу довідку про наявність або відсутність заборгованості зі сплати страхових коштів.

Контролюючий орган, отримавши заяву, проводить передбачену законодавством перевірку щодо правильності нарахування та сплати єдиного внеску.

Після проведення остаточного розрахунку платником єдиного внеску контролюючий орган знімає його з обліку та вносить відповідні записи до реєстру страхувальників із зазначенням дати та підстави зняття з обліку.

Після зняття з обліку такій особі видається (надсилається) повідомлення про зняття з обліку платника єдиного внеску за формою № 10-ЄСВ.

Датою зняття з обліку зазначених осіб є дата внесення запису до реєстру страхувальників.

Нагадаємо: зняття з обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зазначених в п. 5 прим. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464), на яких не поширюється дія Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», здійснюється відповідно до ст. 5 Закону № 2464 і розд. V Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 № 1162 (далі – Порядок № 1162).

Джерело: Головне управління ДФС у Луганській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1649

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне