Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




10.01.2019

Індивідуальний податковий номер при складанні розрахунку коригування: нюанси заповнення

Відповідно до п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) на дату виникнення податкових зобов’язань платник податку зобов’язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) у встановлений ПКУ термін.

У податковій накладній зазначаються в окремих рядках обов’язкові реквізити, зокрема індивідуальний податковий номер.

Порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307 (далі – Порядок №1307).

Заповнення рядка «Індивідуальний податковий номер» (далі – ІПН) отримувача (покупця) в податковій накладній здійснюється залежно від статусу отримувача (покупця), зокрема юридична особа, фізична особа – підприємець, неплатник ПДВ, та у випадках, визначених ПКУ та Порядком №1307 проставляється умовний ІПН.

При цьому відповідно до п. 3 Порядку №1307 усі податкові накладні, у тому числі накладні, особливості заповнення яких викладені в пп. 9 – 15 та 19 Порядку №1307, підлягають реєстрації в ЄРПН за формою, чинною на день такої реєстрації.

Крім того, п. 21 Порядку №1307 передбачено, що порядок складання розрахунку коригування до податкової накладної (далі – розрахунок коригування) та його реєстрації в ЄРПН аналогічний порядку, передбаченому для податкових накладних, крім випадків, передбачених Порядком №1307.

Тобто Порядком №1307 визначено механізм складання та реєстрації в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування.

Разом з цим, якщо після складання податкової накладної внесено зміни до діючого порядку заповнення податкової накладної, зокрема змінено умовні ІПН, то на дату реєстрації розрахунку коригування в ЄРПН потрібно зазначати ІПН, який зазначався в такій податковій накладній (тобто без урахування внесених змін).

Джерело: Головне управління ДФС у Тернопільській області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1100

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне