Розсилка новин

18.01.2019

Зміни щодо обов’язкового використання РРО при продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення

Офіс великих платників повідомляє, що Законом України від 23.11.2018 №2628-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (далі – Закон №2628) внесено зміни до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України (далі – Кодекс).

По теме: РРО для единщиков-аптекарей с 1 января

Так, згідно з доповненим абзацом четвертим п. 296.10 ст. 296 Кодексу, норми цього пункту не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Також Законом №2628 внесено відповідні зміни до Закону України від 06.07.1995 №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон №265).

Статтею 2 Закону №265 уточнено, що вироби медичного призначення (медичні вироби) це - будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.

За результатами внесених змін пільги, передбачені ст. 9 Закону №265 щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій та розрахункових книжок, не розповсюджуються на осіб, які здійснюють торгівлю лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

Отже, відповідно вищезазначених змін, з 01 січня 2019 року платники єдиного податку, які здійснюють продаж лікарських засобів та виробів медичного призначення за готівку зобов’язані використовувати РРО (незалежно від обсягу доходу).

Джерело

Новий випуск газети!