Уголок потребителя

Розсилка новин

30.07.2019

За неведення або неналежне ведення Книги обліку доходів та витрат передбачена адміністративна відповідальність

До фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку, які не ведуть або ведуть з порушенням Книги обліку доходів та Книги обліку доходів та витрат, застосовується відповідальність у вигляді адміністративного штрафу. Про це інформують в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Відповідно до статті 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративне правопорушення розмір штрафу становить від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн до 136 грн). За повторне вчинення цього порушення протягом року розмір штрафу становитиме від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 85 грн до 136 грн).

Нагадаємо, обов’язок ведення платниками єдиного податку Книги обліку доходів передбачено статтею 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями, відповідно до якої платники єдиного податку першої і другої груп та платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи – підприємці), які не є платниками податку на додану вартість, ведуть Книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів.

Платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи – підприємці), які є платниками податку на додану вартість, ведуть облік доходів та витрат за формою та в порядку, що встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.

Форми Книг обліку та порядки їх ведення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 579.

Для реєстрації Книг обліку платники єдиного податку подають до контролюючого органу за місцем обліку примірник Книги обліку, у разі обрання способу ведення Книги обліку в паперовому вигляді.

У разі обрання платником податку ведення Книги обліку в електронній формі такому платнику необхідно отримати посилені сертифікати відкритих ключів, укласти договір про визнання електронних документів з контролюючим органом за основним місцем обліку, сформувати та надіслати до такого органу заяву про обрання ведення Книги в електронній формі засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку визначеному законодавством, використовуючи такий електронний сервіс.

Джерело

# Гость2 2019-07-31 15:08
Господи, ну зачем писать такие разъяснения? Технически нет возможности вести книгу в электронной форме, но зато разъяснения есть!!! Как они далеки от реальной жизни!
Reply | Reply with quote | Quote

Новий випуск газети!

• Пастки від Держпраці
  • Як рахується 1 млн у єдинника-комісіонера?
  • Торгівля телефонами: особливості
  • Використання музики в Інтернеті: розмір роялті
  • Готівкові обмеження під час розрахунків через термінал та касу

SME Battle