Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




08.11.2019

Ми маємо розвивати економіку і систему оподаткування не змінюючи «спрощенку» за її суттю – Сергій Верланов

Для розвитку вітчизняної економіки та системи оподаткування потрібно посилити контроль за ризиковими операціями та ефективно протидіяти такому негативному явищу, як «сірий» імпорт. Натомість, система спрощеного оподаткування не потребує змін за своєю суттю. Про це повідомив Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов в ефірі програми «Складні питання» на «24 каналі».

Саме на це спрямовані законодавчі зміні щодо застосування РРО, які мають стимулювати бізнес працювати "в білу", детінізувати економіку. Новації у застосуванні РРО перш за все мають забезпечити рівні конкурентні умови на ринку та унеможливити безконтрольний обіг особливо ризикових груп товарів, таких, як підакцизні товари, складна побутова техніка, лікарські засоби тощо.

«Наша задача – це введення новітніх РРО для всього бізнесу в Україні, вже для існуючих бізнес-моделей. Не бачив жодного опонента цієї ініціативи. У нас на сьогоднішній день вже є 400 тис. касових апаратів, і всі бізнесмени, які ними користуються, у т.ч. і дрібні підприємці, які, наприклад торгують підакцизними товарами, підтримують ці ініціативи», – зазначив Сергій Верланов.

Очільник ДПС також висловив підтримку ініціативи щодо запровадження мораторію на перевірки фізичних осіб – підприємців усіх категорій, крім «ризикових», на два роки.

«Ми маємо розвивати нашу систему економіки і оподаткування і йти вперед, звичайно, не змінюючи спрощенку по своїй суті, але й додаючи контроль за периметром державної економіки», – наголосив Сергій Верланов.

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ ПО ТЕМІ

газета Приватний підприємець

ДПС

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 698

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне