Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




02.12.2019

Мінцифра створює інтерактивну мапу доступу до інтернету в різних куточках України

Міністерство цифрової трансформації України у найближчі п’ять років прагне забезпечити 100-відсоткове покриття населених пунктів та їхніх соціальних об’єктів високошвидкісним інтернетом. Для цього Міністерство сворило сайт для збору якісної інформації про реальне покриття, якої досі ще ніколи не було в Україні.

Мета створеного сайту — виявити, чи відповідає швидкість у наявних мережах заявленій. Де взагалі немає покриття. Наскільки соціальні об’єкти у регіонах мають доступ до інтернету.

Для цього використовуються усі наявні джерела — дані офіційної статистики, інформація регулятора, профільних асоціацій та технічні дані.

Відтак Мінцифра запустила сайт www.broadband.gov.ua, який дозволить мешканцям України доєднатися до збору релевантних даних. Сайт є прототипом майбутньої мапи інтернету України. Це — перший крок, надалі сайт постійно буде розвиватись та наповнюватись новою інформацією.

На сайті кожен може перевірити з якою швидкістю він працює. Швидкість з‘єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт та пройти спідтест зі свого комп’ютера чи смартфону. Це можна зробити як анонімно або залишивши свої дані.

Окрім того, Мінцифра зібрала офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл. І наразі, за допомогою сайту, ця інформація буде перевірятися. Вчителі, учні, батьки, а також оператори інтернету, можуть залишити на сайті свій відгук про реальну ситуацію з інтернетом у школах. Завдання Міністерства — провести інтернет у заклади, де взагалі немає доступу, та забезпечити високу швидкість з’єднання в школах, які вже підключені до мережі.

Мінцифра й надалі збиратиме офіційну статистику щодо підключення соціальних об’єктів до інтернету. На черзі — лікарні, відділки поліції, бібліотеки тощо. І цю інформацію також планується перевірити, як і дані щодо підключення у школах.

Таким чином, Мінцифра отримає достовірну інформацію про реальне покриття і зможе на її основі приймати зважені рішення. Користувачі інтернету — покращити якість доступу у своєму регіоні. А оператори, у свою чергу, отримають дані для розширення та вдосконалення своїх мереж.

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 816

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне