Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




30.06.2020

Які країни готові нас приймати сьогодні

UPD: На сайті МОЗ з'явилося оновлення. Ситуація тільки погіршилася. Станом на 25 червня в Україні зафіксовано 50,6 хворих на COVID-19 на 100 тисяч населення.

Нещодавно Міністерство охорони здоров’я розділило країни світу на кольорові зони — за кількістю хворих на коронавірус. Читачі просять нас пояснити, що це означає і де на цій мапі знаходиться Україна.

Червона зона

До цієї зони потрапили країни, де ситуація з COVID-19 — найскладніша. Урядовці домовилися вважати такими ті з них, в яких кількість активних випадків захворювання складає понад 40 людей на 100 тис. населення.
Станом на 22 червня до цього переліку потрапило 49 країн https://bit.ly/31pSGFe Україна на 47 місці — 19587 хворих загалом або 47 осіб на 100 тисяч населення. Цікаво, що 14 червня наша країна була ще на другій сходинці «зеленої зони» — 37 осіб на 100 тисяч населення https://bit.ly/31hcASI

Крім України до «червоної зони» нині потрапили США, Вірменія, Білорусь, Росія, Молдова, Франція, Португалія, Аргентина, Ізраїль, Афганістан та інші. Українцям не радять відвідувати ці країни.

Зелена зона

У цій зоні знаходяться відповідно ті країни, де кількість активних захворювань менша за 40 людей на 100 населення. Щоб повернутися до цієї зони, Україні потрібно зменшити число хворих.

Зараз до цього переліку потрапили Казахстан, Польща, Італія, Румунія, Болгарія, Німеччина, Угорщина, також популярні серед українців морські курорти — Єгипет і Туреччина.

Для чого цей поділ?

З 15 червня в Україні відновили авіасполучення https://bit.ly/2Z6aHpr Відтак, постало питання, кому з приїжджих проходити обсервацію, а кому ні. Для цього й поділили країни на «зони». Мешканцям «зеленої» ізоляція не потрібна. Але за умови, що у них є поліс страхування на випадок захворювання на COVID-19.

Якщо ж людина прибуває з країни «червоної зони» — відбуває 14-денну самоізоляцію. Але цю вимогу можна і обійти — для цього після перетину державного кордону на пункті в’їзду потрібно здати тест на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції. Якщо результат негативний — можете вільно пересуватися Україною https://bit.ly/2BDc8Ug, https://bit.ly/2NvHH4Q

Куди полетіти?

Відновлення авіасполучення не означає, що українці тепер можуть полетіти куди заманеться. У низці країн досі діє обмеження на в’їзд. Тому дозвіл на подорожі з України не гарантує, що ви зможете відвідати потрібну країну.

Наразі нас готові приймати https://bit.ly/3i3eLiI

З 15 червня:

  • Албанія, США — без обмежень на кордоні;
  • Велика Британія — з дотриманням карантину 14 днів;
  • Туреччина — без обмежень на кордоні та тестуванням по прибуттю.

З 27 червня:

  • Туніс — з тестуванням по прибуттю;
  • Кіпр, Чорногорія, Грузія, Греція — з 1 липня буде розглянута можливість відкриття кордонів після покращення епідемічної ситуації в Україні.
  • З 1 липня розглядається можливість авіасполучення між Україною та Польщею та деякими іншими країнами — слідкуйте за новинами.

Інтерактивна мапа

Уряди країн світу запроваджують обмеження на пересування через пандемію COVID-19. Правила в’їзду та транзиту постійно змінюються. Куди можна їхати, а куди — ні? Відповіді на ці питання можна знайти на спеціальній інтерактивній мапі https://tripadvisor.mfa.gov.ua/

На ній відображені режими в’їзду та транзиту у всіх країнах світу за інформацією Міністерства закордонних справ України і закордонних дипломатичних установ. Дані регулярно оновлюються. Три шари інформації дозволяють перевірити, чи можна в’їхати до країни чи проїхати її транзитом та за яких умов.

Джерело

газета Приватний підприємець

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1876

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне