Розсилка новин

12.01.2021

З 8 січня правоохоронці виявили порушення карантинних обмежень у роботі понад 1,5 тисячі закладів

За три дні поліцейські склали 848 адміністративних протоколів за порушення правил щодо карантину людей та винесли 3658 постанов за недотримання маскового режиму.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» з 8 по 24 січня в Україні діють посилені карантинні обмеження.

Відтак за три дні поліцейські виявили порушення карантинних обмежень у роботі 1658 суб’єктів. Зокрема 1314 порушень – у суб’єктів торговельного та побутового обслуговування, 264 – розважальних закладів та закладів харчування, 40 – торговельно-розважальних центрах, 22 – спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, 18 – непродовольчих ринків.

За виявленими порушеннями складено 848 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено 3658 постанов за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП. Також відкрито одне кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).

Всього ж упродовж обмежувальних заходів до органів поліції надійшло 154 200 повідомлень, пов’язаних з порушенням карантинних заходів. Поліцейські склали 68 035 адміністративних протоколів. З них 16 105 – на працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб, 8531 – водія транспортного засобу, 7023 – керівників торговельних закладів та установ харчування, 2015 – керівників підприємств, установ та організацій.

До суду направлено 66 642 адміністративні протоколи.

Також поліцейські винесли 69 696 постанов про вчинення правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 44-3 КУпАП.

Офіційний сайт Національної поліції

Additional Info