Розсилка новин

22.01.2021

Чищення басейну: як правильно виконати?

"На правах реклами"

Таке задоволення як басейн, потребує обов'язкового догляду. Його очищення – це відповідальний захід, який повинен виконуватися грамотно і з урахуванням конструкції. Професійне чищення басейну полягає в очищенні його стінок, чаші, дезинфекції води та прочищенні фільтру.

Якісний клінінг басейну в Харкові забезпечує клінінг-сервіс «Ліквідатор». Фахівці компанії швидко та ефективно почистять наліт у басейні, продезінфікують воду та очистять фільтри. Це справжні професіонали своєї справи, які допоможуть заощадити ваш час і сили.

З якою періодичністю і коли треба очищати басейн?

Фахівці радять проводити капітальне чищення басейну кілька разів в рік, в ідеалі, кожні два місяці. Робити це треба обов'язково перед початком і завершенням сезону, а також в процесі експлуатації.

Чим інтенсивніше ви користуєтеся місткістю, тим частіше слід проводити її очищення. У літній час рекомендується проводити очищення і заміну води частіше. Оскільки рідина в цій місткості не циркулює, в ній за короткий час, при спекотній погоді, починають розмножуватися різні патогени.

Типи басейнів і їх очищення

Басейни розрізняють за розміром, об'ємом і конструкцією, залежно від цього відрізняються і способи прибирання.

• Очищення стаціонарних басейнів. В процесі прибирання відбувається видалення різних плям і нальоту, чищення металевих деталей від корозії, ретельна обробка усіх кутів. Завершальним етапом вважається дезинфекція, яка виконується спеціальними засобами. Вони надовго зберігають дно і стінки чистими. Перед початком робіт басейн необхідно осушити. Для чищення використовуються різні хімічні речовини, які наносяться за допомогою щіток.
  • Прибирання каркасних місткостей. Спершу варто профільтрувати воду і прочистити фільтр, потім сачком збирається усе сміття і проводиться ретельна дезинфекція хімічними препаратами. Це допоможе запобігти процесу появи мікроскопічних мікробів і забруднень. Також треба буде видалити слизовий наліт, що накопичився на стінках і днищі. Для цього застосовується спеціальна донна установка, що нагадує пилосос.
  • Чищення надувних конструкцій. Такі басейни використовуються найчастіше і швидко накопичують різні забруднення. Миття місткостей подібного типу треба виконувати у декілька етапів. Спочатку зливається вода і віддаляється сміття. Використовуючи губку і неагресивні засоби, фахівці очищають дно і борти басейну. Потім місткість треба обробити захисними препаратами. У кінці вона наповнюється водою, в яку додається дезінфектор.

Якими методами ефективно очистити басейн і воду?

Професійне очищення басейнів забезпечують спеціалізовані клінінг-сервіси й компанії. Виділяють три основні способи, якими користуються фахівці у своїй роботі:

1. Механічний спосіб передбачає очищення від твердих часток. Клінери використовують для цього спеціалізовані установки або системи фільтрації – пісочні, діатомові або картриджні фільтри. Найякісніший діатомовий тип, він дозволяє ефективно боротися навіть з частками, що мають розмір 3‒5 мікрон. Усі системи вимагають періодичного промивання або регулярної заміни картриджів. Промивання проводиться під сильним струменем води.
  2. Хімічний метод передбачає не лише чищення, але і перевірку кислотності води, відвертання появи водоростей і процес коагуляції. Для проведення такого чищення і якісного дезінфікування клінери використовують хлор, бром або активний кисень. Останній добре знезаражує воду, але потрібно постійний контроль кислотності. З водоростями активно борються речовини проти органіки. Коагулянти потрібні для розщеплювання жирів і білкових часток.
  3. Електрофізичний варіант грунтується на використанні таких пристроїв як ультрафіолетова лампа, озонатор і інших систем, що виділяють іони купруму й аргентуму. Цей метод безпечний для людини на відміну від деяких хімічних препаратів. Це хороший варіант для дитячих басейнів. Ультрафіолет відмінно видаляє органіку, а іони срібла знищують патогени. З водоростями добре борються іони міді.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет