Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




08.02.2021

Мінфіном оновлено форму повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту

Віднині, платники податків мають подавати повідомлення про укладання форвардного, ф’ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами за новою формою. Відповідні норми затверджені наказом Міністерства фінансів України від 31 грудня 2020 р. № 840, який набув чинності 5 лютого 2021 року.

Дія наказу поширюється на платників податків, які здійснюють контрольовані операції на підставі форвардного, ф’ючерсного контракту або контракту на здійснення операцій з сировинними товарами.

Цей документ було розроблено на виконання вимог Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16 січня 2020 року № 466-IX.

Довідково:

Для контрольованих операцій з сировинними товарами встановлення відповідності умов контрольованих операцій принципу «витягнутої руки» здійснюється за методом порівняльної неконтрольованої ціни.

Під сировинними товарами розуміються товари, для яких непов'язані особи у якості орієнтира (еталона) для встановлення ціни неконтрольованих операцій використовують котирувальні ціни. Перелік сировинних товарів затверджено постановою Кабінетом Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1221

Міністерство фінансів України

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 655

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне