Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




10.06.2021

Інтеграція в продовольчі системи – це можливість долучитися до глобальної співпраці з розвитку сільського господарства, - Тарас Качка

Таку думку висловив заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка під час конференції «Продовольчі системи: Український контекст», яка відбулася 9 червня в рамках агропромислової виставки Агро-2021. Захід відбувся під егідою Мінекономіки і Мінагрополітики та за підтримки FAO UN.

Участь у заході взяли перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, перший заступник голови Державної екологічної інспекції України Дмитро Заруба, координатор ФАО зі зв’язків з Урядом та донорами в Україні Михайло Малков, представники аграрних асоціацій та експерти галузі.

«Вписування себе в продовольчі системи – це можливість представити свою країну, не з точки зору конкуренції, а з точки зору того, як ми можемо допомогти один одному розвиватися, щоб наступні покоління мали доступ до безпечної їжі. Серед цілей сталого розвитку, визначених ООН, щонайменше 5 стосуються продовольства. Ідеологія формування нашої політики в сфері харчування в термінах продовольчих систем полягає в тому, щоб зробити себе зрозумілими для світу, і будь-які виклики, які постають перед нами, сприймати не як загрозу, а як шанс», - зазначив заступник Міністра Тарас Качка.

Зокрема, учасники конференції висловили думки щодо впливу кліматичних змін на продовольчі системи та розвиток сільського господарства, розглянули питання захисту довкілля, формування аграрної політики України, в тому числі щодо імпортозаміщення деяких зернових культур та розширення програм державної підтримки аграрного бізнесу.

«Цілі сталого розвитку перекладаються на щоденну роботу в аграрній політиці щодо того які програми підтримки, стандарти до сільгосптехніки, вимоги до викидів парникових газів, вимоги до безпечності їжі ми закладаємо. Логіка продовольчих систем в тому, що кожна країна розвиває свою торгівлю, стає більш самодостатньою, але разом з тим ця самодостатність не є загрозою, натомість вона збільшує і трансформує міжнародну торгівлю», - підкреслив Тарас Качка.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 545

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне