Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




23.09.2021

В Україні введуть обов'язкову COVID-вакцинацію

Європейський суд з прав людини підтвердив положення українського національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною, зазначив Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров'я своїм наказом введе обов'язкову вакцинацію від коронавірусу COVID-19 для чиновників і працівників навчальних закладів. Про це сказав у ході засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль у середу, 22 вересня.

"Пропонуємо розпочати впровадження обов'язкових профілактичних щеплень від COVID-19, зокрема для працівників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій", - заявив у ході засідання міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, такий підхід передбачений чинним законодавством.

"Статтею №12 закону про захист населення від інфекційних захворювань передбачено, що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників чи наступне поширення ними інфекційних захворювань, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних захворювань", - сказав Ляшко.

Міністр додав, що Європейський суд з прав людини в квітні цього року підтвердив положення українського національного законодавства, що обов'язкова вакцинація є законною і може бути необхідною в демократичних суспільствах і не суперечить конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Нагадаємо, з початку кампанії вакцинації в Україні померли 95 людей, які були щеплені від коронавірусу. При цьому в країні щеплено понад 6 млн осіб, тобто це 0,0015% від всіх щеплених.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1230

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне