Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




24.09.2021

Звернутися за пенсією і субсидією можна буде онлайн: деталі

Кабінет Міністрів змінить терміни експериментального запровадження роботи Єдиного соціального реєстру надання електронних послуг. Про це йдеться у проекті Постанови, розробленій Міністерством соціальної політики.

У пояснювальній записці зазначено, що метою проекту є уточнення строків та етапності проведення експериментального проекту з реалізації функціонування першої черги Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Отже, в рамках експериментального проекту буде функціонувати Єдиний соціальний реєстр, необхідний для надання електронних послуг.

Відповідно до проекту постанови, буде забезпечено функціонування в межах Єдиної інформаційної сфери Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг і банку-даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей потенційних усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків тощо.

У постанові чомусь зазначено, що із серпня цього року має бути забезпечена реалізація даної системи на Єдиному державному вебпорталі соціальних послуг.

Відповідно має бути забезпечена реалізацію міністерствами цифрової трансформації та соціальної політики і Пенсійним фондом звернення в електронній формі за призначенням пенсій, субсидій, призначенням державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

У постанові зазначено, що необхідно забезпечити до 1 січня наступного року щонайменше у двох областях надання послуг, включаючи передачу даних до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери з інформаційних систем. До 15 січня Мінсоцполітики має подати звіт.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1133

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне