Розсилка новин

17.12.2021

Щодо подання заяв за ф. № 1-ЄСВ та за ф. № 12-ЄСВ в електронному вигляді

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що відповідно до п. 1 розділу ІІІ Порядку обліку платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 24.11.2014 № 1162 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1162), взяття на облік платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), на яких не поширюється дія Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 755), контролюючим органом здійснюється за місцезнаходженням чи місцем проживання у день отримання від них Заяви про взяття на облік платника єдиного внеску за формою № 1-ЄСВ згідно з додатком 1 (далі – заява за ф. № 1-ЄСВ) та Заяви про взяття на облік платника ЄВ (члена фермерського господарства) за формою № 12-ЄСВ згідно з додатком 2 (далі – заява за ф. № 12-ЄСВ) до Порядку № 1162.

Перелік платників єдиного внеску, які подають заяву за ф. № 1-ЄСВ передбачено самою формою:

● фізичні особи, які забезпечують себе роботою самостійно (абзац четвертий п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами і доповненнями (далі – Закон № 2464));

● фізичні особи, які використовують працю інших осіб на умовах трудового договору (контракту), або фізичні особи, які використовують найману працю (абзаци четвертий, сьомий п. 1 частини першої ст. 4 Закону № 2464);

● дипломатичні представництва і консульські установи іноземних держав (абзац шостий п. 1 частини першої ст. 4 Закону № 2464);

● філії, представництва та інші відокремлені підрозділи іноземних підприємств, установ та організацій (у тому числі міжнародні), розташовані на території України (у тому числі виконавці проектів міжнародної технічної допомоги) (абзац шостий п. 1 частини першої ст. 4 Закону № 2464);

● військові частини (абзац сьомий п. 1 частини першої ст. 4 Закону № 2464);

● інвестор (оператор) за угодою про розподіл продукції (у тому числі постійне представництво інвестора-нерезидента) (абзац чотирнадцятий п. 1 частини першої ст. 4 Закону № 2464);

● особи, які провадять незалежну професійну діяльність (п. 5 частини першої ст. 4 Закону № 2464).

Електронні форми заяв за ф. № 1-ЄСВ за ідентифікатором форми F1315102 та за ф. № 12-ЄСВ за ідентифікатором форми F1315002 розміщені на офіційному вебпорталі ДПС: Головна/Електронна звітність > Платникам податків про електронну звітність > Інформаційно-аналітичне забезпечення > Реєстр форм електронних документів та Головна/Електронний кабінет/Бланки звітності.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет