Розсилка новин

22.12.2021

Введення для бізнесу «зелених паспортів» - лідер парламентської більшості анонсував податкову реформу в 2022 році

ВРУ планує розпочати розгляд пакету законопроектів про накопичувальну пенсійну реформу в січні. Законопроект про економічний паспорт парламент також зможе розглянути у січні. Ключове ж те, що законопроект про податкову реформу Верховна Рада почне розглядати у березні. Про це голова фракції «Слуга народу» у ВРУ Давид Арахамія розповів під час брифінгу в парламенті.

«У нас іде напрацювання великої податкової реформи в країні. Думаю, десь у лютому вона буде анонсована, суспільно обговорена, і десь у березні будемо намагатися її голосувати», - сказав народний депутат.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» Давид Арахамія повідомив дещо більше деталей: «У першому кварталі наступного року анонсуємо велику податкову реформу для бізнесу - його представники, гадаю, будуть задоволені. Ідея проста і лежить на поверхні. Умовно, це така індульгенція - якщо ти сплачуєш податки, то ти маєш "грінпас", і до тебе взагалі ніхто не має права підходити та перевіряти твій бізнес. Не сплачуєш податки - у тебе, відповідно, багато проблем, твій бізнес перевіряють. У результаті людина розуміє, що вона в "зеленій" зоні - зі сприятливим кліматом, у "жовтій" - із потенційним ризиком або в "червоній" - тоді пощади не буде, і держава застосує до неї всілякі "каральні заходи". Не пощастить тому, хто прийде з перевіркою до власника грінпаспорта, незалежно від того, який орган перевірник представляє, йому загрожуватиме покарання аж до звільнення».

Джерело

Additional Info