Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




10.01.2022

Держпраці в ході трудової перевірки може перевірити питання оформлення працівників

Такий предмет позапланового заходу Держпраці як додержання законодавства про працю є загальним, який включає в себе, серед іншого виявлення порушень щодо фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) - переконує Верховний Суд у постанові від 17.11.2021 р. № 420/1543/19.

Як швидко знайти подібні судові рішення? 35 фільтрів для пошуку доступні на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайся, як знаходити smart-рішення для захисту в суді, за посиланням.

В цій справі головним державним інспектором ГУ Держпраці в Одеській області здійснено спробу проведення інспекційного відвідування підприємства, за результатами якого складено акт про неможливість його провести із зазначенням обставин щодо недопущення до перевірки, створення перешкоди у її проведенні з питань додержання законодавства про працю, а саме: фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

Тому Постановою ГУ Держпраці в Одеській області винесено постанову про накладення штрафу у сумі 417 300 грн.

Не погоджуючись з прийнятим рішенням підприємство звернулося суду з позовною заявою, в якій просило визнати протиправною та скасувати постанову про накладання штрафу.

Суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позов підприємства.

Однак Верховний Суд уважає, що суди попередніх інстанцій помилково керувалися тим, що з направлення на інспекційне відвідування вбачається, що предмет позапланового заходу стосовно позивача - додержання законодавства про працю, а не виявлення порушень щодо фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

Джерело: повідомлення ГУ Держпраці в Одеській області.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 957

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне