Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




21.01.2022

Чи прийдуть податківці на перевірку до роботодавця, чий працівник задекларував «сіру» зарплату — ДПС

У податківців запитали: які гарантії, що декларування не призведе до тотальних перевірок підприємств, адже декларування фізособою зарплати в "конверті" несе ризик для підприємств, на яких працювала (працює) така людина?

У ДПС відповіли: оскільки в рамках податкової амністії контролюючим органом не проводиться податкова перевірка щодо джерела отримання декларантом його доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи, та відомості, що містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, відповідно для роботодавців декларантів, які не в повній мірі виконали функції податкового агента по утриманню податків і зборів із заробітної плати, немає ризиків щодо проведення перевірок в рамках податкової амністії.

Відповідно до п. 13 підрозд. 9-4 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ податкова перевірка контролюючим органом не проводиться щодо джерела отримання декларантом чи фізичною особою доходів, за рахунок яких було одержано (набуто) задекларовані таким декларантом активи або активи, передбачені п. 10 підрозд. 9-4 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ.

Так, згідно з абзацом восьмим пп. 6.1 п. 6 підрозд. 9-4 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об'єктів декларування. Контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених п. 6 підрозд. 9-4 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ.

Одночасно п. 17 підрозд. 9-4 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ передбачено, що відомості, які містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, подані згідно з підрозд. 9-4 розд. XX "Перехідні положення" ПКУ, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню ДПС, його посадовими особами без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 134.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1014

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне