Розсилка новин

20.12.2023

Про деякі особливості внесення інформації до Облікової картки фізичної особи – платника податків

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що наказами Міністерства фінансів України від 09.06.2023 № 305 «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 26.06.2023 за № 1058/40114 та наказу Міністерства фінансів України від 30.06.2023 № 356 «Про внесення змін до Змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 04.07.2023 за № 1135/40191 затверджено Зміни Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 (далі – Зміни), у частині приведення у відповідність до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України.

Зміни до Положення передбачають, зокрема, внесення до Облікової картки фізичної особи – платника податків інформації про:

• задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) особи;
  • зареєстроване місце проживання внутрішньо переміщеної особи. Така інформація заповнюється, якщо внутрішньо переміщена особа зареєструвала або задекларувала місце свого проживання без зняття з реєстрації свого попереднього місця проживання на ТОТ у Донецькій або Луганській областях, або Автономній Республіці Крим, або місті Севастополь.

Обслуговування громадян територіальними органами ДПС з дотриманням принципу екстериторіальності (незалежно від місця реєстрації фізичної особи): для проведення реєстрації або внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків фізичні особи можуть подати документи до будь-якого контролюючого органу.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет