Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




«Приватний підприємець» № 21, листопад 2018

Архів газети

 

Анонс


Як уникнути комплексної перевірки

Ольга ШЕВЦОВА

Про те, як підприємцям підготуватися до перевірок із питань праці, ми писали в попередньому випуску газети: потрібно провести ревізію кадрових документів і дооформити трудові договори або правильно укласти цивільно-правові. А тепер про те, як дізнатися, чи загрожує вам перевірка згідно з планами на 2019 рік.

Як «здати в оренду» свого працівника

Ольга ШЕВЦОВА

У підприємця за трудовим договором оформлена прибиральниця. Який документ потрібно скласти, щоб вона могла працювати ще й у іншого ФОП? Чи можна її «здати в оренду разом із приміщенням»? Про це запитують наші читачі. Отож будемо роз’яснювати.

Договори ЦПХ у звіті з ЄСВ

Вікторія ЛОБОДА

Нерідко підприємці вважають, що обов'язок подавати звіт ыз ЄСВ поширюється виключно на тих, у кого працівники оформлені за трудовими договорами. Але це не так. Такий обов'язок виникає і в разі укладення договорів цивільно-правового характеру (ЦПХ).

На сторінках газети розповімо про особливості нарахування ЄСВ, а також про відображення відомостей про договори ЦПХ у ЄСВ-звіті.

Реєструємо РРО: чи спростилася процедура

Наталія ЩЕРБАК

Ця публікація може зацікавити підприємців, які вже здійснюють готівкові та безготівкові розрахунки із застосуванням РРО, або тих, у кого найближчим часом виникне така потреба.

А справа в тім, що Мінфін уніс зміни до порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги). Отож розглянемо, як зареєструвати РРО та що з'явилося нового.

Перевірка за скаргою фізособи: умови проведення

Анна АЙВАЗОВА

Разом із гучними кабмінівськими комплексними заходами в бізнесі з'явився новий головний біль – почастішали перевірки за скаргами фізичних осіб. Підприємці запитують: які держоргани мають право прийти за такою підставою й що можуть перевірити? Але найголовніше, що їх турбує, – чи не з'являться контролери за зверненням, якого не існує. Інакше кажучи, чи можна дізнатися, чи була скарга? Роз’яснимо ці запитання...

Якщо первинка не підтверджує продажу товару

Анна АЙВАЗОВА

На сторінках газети ми постійно попереджаємо про те, що потрібно бути дуже уважним під час складання первинних документів. Під час укладення усного правочину наявність правильно оформлених документів особливо актуальна. Адже це запорука ефективного вирішення спору, якщо він виник між продавцем і покупцем. І в цьому мають зацікавитися обидві сторони. Ситуація, яку ми аналізуємо в цій публікації, котрий раз це доводить.

Кілька способів підняти ціну товару

Олександр ЛЕВІТАС

Із цієї публікації ви дізнаєтеся про способи, які дають можливість підняти ціну та отримати більше грошей за той самий товар.

Відповіді на запитання

Підприємець подав до податкової за основним місцем обліку пакет документів на реєстрацію РРО та отримав письмову відмову. У якому разі йому можуть відмовити в реєстрації РРО?

Які документи потрібно оформити підприємцеві для отримання допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами з Фонду для себе?

Працівниця, яка має двох дітей віком до 15 років, звільняється в листопаді 2018 року. Оформлена в підприємця з 2011 року. У період з 15 липня 2013 року до 20 вересня 2016 року (включно) вона була у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами та для догляду за дитиною до трьох років (за другою дитиною). Чи належить їй грошова компенсація за дні невикористаної додаткової відпустки на дітей за період роботи, якщо правом на таку відпустку вона не користувалася?

Працівник був на лікарняному з 14 лютого до 23 квітня (включно) 2018 року. З 24.09.2018 р. йому знову видали листок непрацездатності. Як правильно визначити розрахунковий період і суми, які беруть участь у розрахунку для нарахування лікарняних?

Підприємець-єдинник планує виконувати ремонтні роботи сантехнічного обладнання, опалювальних котлів та водяних насосів із використанням власних запчастин. Чи є це послугою або роботою і яку групу єдиного податку він може обрати? Чи потрібен КВЕД на продаж запчастин?

Єдинник третьої групи отримує на розрахунковий рахунок грошові кошти як повернення депозиту разом із відсотками. Чи потрібно ці кошти вписувати в Книгу обліку доходів і вважати як дохід?

Підприємець отримав від іншого підприємця передоплату за товар, який не зміг поставити. Передоплату повернуто. Чи потрібно відображати таке повернення у звіті за ф. № 1ДФ і як правильно це зробити?

Підприємець здійснює діяльність із використанням вантажного автомобіля. У заяві на єдиний податок зазначено місце здійснення діяльності – обласний центр. Є потреба найняти водія, який буде виїжджати за межі обласного центру. Що зробити в цьому разі, щоб уникнути штрафів і які вони можуть бути? Чи потрібно в трудовому договорі з водієм зазначати нове місце провадження діяльності?



Зміст

Інформ-ревю

Зміни до форми податкової накладної

Запроваджено новий механізм “єдиного вікна” на митниці

Роздрібна торгівля столовими винами

Тарифи на доставлення вітчизняної періодики

Застосування РРО під час розрахунків через платіжний термінал

Доступ до єдиних та Державних реєстрів

Дохід єдинника під час розрахунків через платіжний термінал

Облік витрат на ПММ у підприімця загальносистемника

Обмін даними між ДФС та ЦСО

Електронні довірчі послуги

Відшкодування моральноі шкоди не обкладається ПДФО

Зверніть увагу на те, що

На замітку

Використання новiтнiх моделей програмно-технiчних комплексiв

Практикум підприємця

Як “здати в оренду” свого працiвника

Договори ЦПХ у звiтi з ЄСВ

Реєструємо РРО: чи спростилася процедура

Відповідаємо на запитання

Чому можуть відмовити в реєстрації РРО

Виплати з Фонду для ФОП

Соцвідпустка на дітей: особливості виплати компенсації

Відсутність із поважних причин у розрахунковому періоді для лікарняного

Ремонт у єдинника: яку групу обрати?

Повернення депозиту з відсотками: чи є дохід?

Повернення передоплати у звіті за ф. № 1ДФ

Якщо місце діяльності не зареєстровано

Консультує податкова

Єдинники-перевізники та РРО

Iнші доходи в податковій декларації ДФС України

Адвокат

Як уникнути комплексноϊ перевiрки

Якщо первинка не пiдтверджує продажу товару

Перевiрка за скаргою фiзособи: умови проведення

Школа

Кiлька способiв пiдняти цiну товару

Календар

Календар на грудень ФОП-єдинника II групи

Календар на грудень ФОП-єдинника III групи

Календар на грудень ФОП-загальносистемника

Календар на грудень ФОП-працедавця


Количество просмотров: 8946

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне