Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




Щотижневий випуск газети Приватний підприємець

газета "Приватний підприємець", щотижневі випуски

Редакція газети ухвалила рішення на період бойових дій перейти на щотижневе надсилання матеріалів передплатникам на електронну пошту.
Дивитесь нижче анонс усіх щотижневих випусків.

«Приватний підприємець» № 1, 13 січня 2022

Архів газети

 

Анонс


«Приватний підприємець» № 1 (525), 13 січня 2022

газета Приватний підприємець

Путівник-2021

На сторінках газети наводимо перелік консультаційних матеріалів та нормативно-правових актів, які ми публікували в «Приватному підприємцеві» протягом 2021 року. Читачеві він допоможе легко знайти потрібну публікацію за минулий рік, адже багато статей не втратить своєї актуальності.

Загальносистемникам про річну звітність

Наталія ЩЕРБАК

Про розміри отриманого доходу та понесених витрат ФОП-загальносистемники звітують раз на рік. Звітування цього року передбачає також одночасне подання звітності зі сплати ЄСВ. У цій публікації детально роз’яснимо, як правильно заповнити такий звіт за підсумками 2021 року.

Заповнення додатка з ЄСВ до майнової декларації

Наталія ЩЕРБАК

Звітування цього року передбачає одночасне подання звітності зі сплати ЄСВ у формі додатка ЄСВ 1 у складі декларації про майновий стан та доходи. На сторінках газети розповімо, хто зобов’язаний і в якому порядку заповнювати та подавати цей додаток (для наочності наведено приклад заповнення відповідного бланка).

РРО/ПРРО у ФОП-єдинників 2022 року: відповідаємо на питання

Анна АЙВАЗОВА

Більшість єдинників за наявності розрахункових операцій тепер має використовувати РРО/ПРРО. Тож у них виникає низка питань щодо правильного застосування касових апаратів. На сторінках газети, зокрема, надамо відповіді на такі запитання:

ФОП-єдинник продає товари, виготовлені за індивідуальним замовленням (пошиття штор) для фізосіб. Товар надсилається перевізниками; у посилку вкладається накладна, виписана на фізособу (яка не повертається). Розрахунки проводяться на р/р у форматі IBAN після отримання замовлення. Чи потрібен 2022 року РРО? Якщо у ФОП залишається екземпляр накладної без підпису одержувача, чи є якісь ризики?

ФОП-єдинник надає послуги манікюру. Якщо клієнт буде сплачувати за цю послугу зі своєї картки, але на розрахунковий рахунок ФОП, відкритий в банку, то чи потрібен ПРРО?

Якщо ФОП-єдинник реалізує товар через маркетплейс або власний сайт і там є опція оплати (система LIQPAY, PORTMONE тощо), чи потрібен РРО? Якщо так, то як надавати чек покупцеві, якщо товар надсилається Новою Поштою?

Як єдинникові 2-ї групи кодувати товари в разі застосування ПРРО?

Чи потрібен 2022 року РРО/ПРРО для вендингового бізнесу з очищення води для ФОП – єдинників першої та другої групи?

ФОП-єдинник, 2-а група, торгівля технічно складними побутовими товарами. Але в асортименті також є багато товарів, які не є технічно складними. Чи потрібно в касовий чек забивати код УКТЗЕД для таких товарів (у разі реалізації технічно складних, звісно, забиваємо код УКТЗЕД)?

ФОП-єдинник, 2-а група, стоматпослуги, готівкові розрахунки проводяться через РРО. Розрахунковий рахунок у банку не відкритий, оплата податків проходить через ПТКС або касу банку. Чи обов’язково відкривати рахунок у банку? Чи потрібно використовувати термінал під час розрахунків, чи повідомляти податкову про його встановлення та в які строки?

Інтернет-торгівля непродовольчими товарами, ФОП-єдинник, 2-а група. З 2022 року використовуватиме ПРРО. Коли пробивати чек у разі попередньої оплати – під час зарахування коштів на розрахунковий рахунок чи під час відсилання товару, адже оплата може відобразитися на р/р після відсилання товару? Яка форма оплати зазначається в чеку?

ФОП-єдинник, 2-а група, КВЕД 47.11, напої та тютюнові вироби не продає, магазин продтоварів розташований у селі. Чи потрібно РРО з 01.01.2022 р.?

Якщо ФОП – єдинник 2-ї групи здійснює виїзну роздрібну торгівлю біля ринку в наметі, чи потрібен РРО, КУРО? Чи, можливо, він звільнений від РРО?

ФОП – єдинник 2-ї групи надає послуги з ремонту побутової техніки. У нього є офіс, транспорту на цей час не має. Чи можна зареєструвати переносний ПРРО та використовувати як в офісі, так і в клієнта?

ФОП-єдинник, 2-а група, перевезення маршрутним таксі. Установлено валідатори на кожну машину. Чи потрібен РРО у 2022 році?

Вверх / Анонс / Зміст


Зміст

"Приватний підприємець" № 1, січень 2022 р.


Інформ-ревю

Зміни до ПКУ та інших законодавчих актів України

Примірники аудіовізуальних творів без маркування

Єдинники на селі можуть працювати без РРО

Оновлено форми документів у сфері застосування РРО/ПРРО

Військовий облік жінок

Уряд затвердив мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети

Оновлено довідники податкових пільг

Унесено зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ

МОЗ змінив порядок формування е-лікарняних

Онлайн-бібліотека для локальних бізнесів

Практикум підприємця

Загальносистемникам про рiчну звiтнiсть

Заповнення додатка з ЄСВ до майновоϊ декларації

Відповідаємо на запитання

РРО/ПРРО у ФОП-єдинникiв 2022 року: вiдповiдаємо на питання

Путівник

Загальні питання та правові основи підприємницької діяльності

Питання реєстрації

Готівкові та безготівкові розрахунки (РРО, КОРО, РК)

Торговельна діяльність, надання послуг, оренда

Договірні відносини

Перевірки діяльності підприємців, застосування штрафних санкцій

Питання оподаткування

Соціальне страхування

Подання звітності

Використання праці найманих працівників

Количество просмотров: 6553

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне