Уроки для начинающих предпринимателей

Розсилка новин

22.10.2018

Про перенесення робочих днів у грудні

Газета «Приватний підприємець»

Для створення сприятливих умов для святкування Різдва Христового та Нового року Кабмін розпорядженням від 11.01.2018 р. № 1-р «Про перенесення робочих днів у 2018 році» рекомендує для працівників, яким запроваджено п'ятиденний робочий тиждень із двома вихідними днями в суботу та неділю, перенести робочі дні:

– з понеділка 24 грудня – на суботу 22 грудня;

– з понеділка 31 грудня – на суботу 29 грудня.

Скористатися такими рекомендаціями чи ні – вирішує роботодавець. Але варто пам’ятати, що під час перенесення робочих днів роботодавець не пізніше ніж за два місяці до такого перенесення має підготувати відповідне розпорядження, з яким потрібно ознайомити своїх працівників під підпис (ст. 67 КЗпП). Відповідні зміни відображаються в Табелі обліку використання робочого часу.

Зауважимо, що в разі перенесення робочого дня, що передує святковому чи неробочому, на інший вихідний день для збереження балансу робочого часу за рік тривалість роботи в цей перенесений робочий день має відповідати тривалості передсвяткового робочого дня (ст. 53 КЗпП).

Спеціальний режим роботи цими днями запроваджено для банків. Рішенням Правління НБУ від 13.02.2018 р. № 89-рш переносяться дні роботи системи електронних платежів. Банки можуть здійснювати касові операції з клієнтами без відкриття операційного дня банку.

Рабочее время – 2018

Add comment

Security code
Refresh