Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




04.12.2018

Довідки в разі припинення незалежної профдіяльності ФОП

Газета «Приватний підприємець»

Якщо фізособа зареєстрована як підприємець і здійснює незалежну професійну діяльність, вона обліковується в органах контролю як ФОП з ознакою провадження незалежної професійної діяльності. Довідка за ф. № 34-ОПП видається платникам податків, відомості щодо яких не підлягають включенню до ЄДР.

Чи видається ФОП, що одночасно здійснює незалежну профдіяльність, довідка за ф. № 34-ОПП, а також довідка за ф. № 12-ОПП у разі припинення лише незалежної профдіяльності, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 119.07.

Для фізособи, яка зареєстрована як підприємець та провадить незалежну профдіяльність, у довідці за ф. № 34-ОПП перед прізвищем, ім’ям та по батькові обов’язково зазначається «Фізична особа – підприємець» та вид профдіяльності, наприклад «Фізична особа – підприємець, адвокат».

Якщо фізособа-підприємець, що одночасно здійснює незалежну профдіяльність, припиняє лише незалежну профдіяльність, але держреєстрація ФОП не припиняється, то в такому разі йдеться про зміни в облікових даних платника.

Для внесення змін до облікових даних та зняття ознаки провадження незалежної профдіяльності така фізособа має подати до органу контролю за основним місцем обліку заяву за ф. № 5-ОПП, копію документа, який підтверджує припинення (зупинення) незалежної профдіяльності та повернути довідку за ф. № 34-ОПП. Підтвердженням припинення незалежної профдіяльності є відомості (витяг) відповідного реєстру, до якого вноситься інформація про держреєстрацію такої діяльності, щодо припинення або зупинення, або зміни організаційної форми відповідної діяльності з незалежної (індивідуальної) на іншу.

Довідка про зняття з обліку платника податків за ф. № 12-ОПП у такому разі не видається, оскільки фізособа продовжує перебувати на обліку в органах контролю як ФОП.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1950

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне