Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




28.12.2018

РРО для єдинників-аптекарів із 1 січня

Газета «Приватний підприємець»

Законом України від 23.11.2018 р. № 2628-VIII унесено зміни до ПКУ та багато інших законів. Так, п. 8 ч. 2 р. II “Прикінцеві та перехідні положення” Закону № 2628 унесено зміни до Закону України від 06.07.95 р. № 265/95-ВР “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”. Зміни торкнулися ст. 2 і 9. З’явився новий термін “вироби медичного призначення (медичні вироби)" – це будь-який інструмент, апарат, прилад, пристрій, програмне забезпечення, матеріал або інший виріб, призначені для діагностики, лікування, профілактики організму людини та (або) забезпечення таких процесів.

Згідно зі змінами, унесеними до ст. 9, під час торгівлі лікарськими засобами й виробами медичного призначення всі суб’єкти господарювання, зокрема підприємці, незалежно від обраної системи оподаткування, якщо розрахунки здійснюються в готівковій або безготівковій формі із застосуванням платіжних карток, зобов’язані застосовувати РРО. Ці зміни набудуть чинності з 1 січня 2019 року.

Звертаємо увагу підприємців-єдинників, які торгують лікарськими засобами й виробами медичного призначення: до 1 січня 2019 року їм треба придбати, опломбувати й зареєструвати РРО та установити його в місці торгівлі. До того ж обсяг продажів за попередній рік значення не має.

Як обрати систему оподаткування. Порівняльна характеристика

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2939

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне