Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




22.01.2019

Рекламна акція та оподаткування подарунків ПДФО

Газета «Приватний підприємець»

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань) – у частині, що не перевищує 25% однієї мінімальної зарплати (у розрахунку на місяць), установленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (пп. 165.1.39 ст. 165 ПКУ).

Чи є об'єктом оподаткування ПДФО вартість подарунків, що роздаються відвідувачам під час проведення рекламної акції, роз’яснюється в Базі знань ЗІР, категорія 103.23.

Якщо під час проведення рекламної акції здійснюється розповсюдження рекламного товару, а споживачами реклами є невизначене коло платників податку, то вартість такого товару не розглядається як дохід фізичних осіб – споживачів таких рекламних заходів та, отже, не є об'єктом оподаткування ПДФО.

Водночас, якщо в період проведення рекламної акції надаються подарунки, отримувачами яких є конкретні особи, вартість таких подарунків є об'єктом оподаткування ПДФО з урахуванням обмежень, визначених пп. 165.1.39 ст. 165 ПКУ.

Неоподатковувані матеріальна допомога й подарунки 2019 року

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2566

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне