Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

Розсилка новин

11.04.2019

Щодо можливості виплати аліментів зі страхових коштів, зарахованих на окремий рахунок

Газета «Приватний підприємець»

Роботодавці зобов’язані здійснювати відрахування із зарплати працівника – платника аліментів і перераховувати кошти на відповідний рахунок органові державної виконавчої служби. Окрім цього, на допомогу з державного соціального страхування, що виплачується в разі тимчасової непрацездатності та в інших випадках, стягнення здійснюється виключно за рішеннями про стягнення аліментів (ст. 72 Закону України від 02.06.2016 р. № 1404-VIII "Про виконавче провадження").

Нагадаємо, що для зарахування страхових коштів страхувальник-роботодавець відкриває окремий поточний рахунок у банках. Страхові кошти, зараховані на окремий поточний рахунок у банку, можуть бути використані страхувальником виключно на надання матеріального забезпечення та соціальних послуг застрахованим особам. Кошти, зараховані на окремий рахунок, не можуть бути спрямовані на задоволення вимог кредиторів, на стягнення на підставі виконавчих та інших документів, за якими здійснюється стягнення відповідно до закону.

Виконавча дирекція Фонду соцстрахування України в листі від 01.03.2019 р. № 522-11-1 зауважує, що страхові кошти, зараховані на окремий рахунок, не можуть бути спрямовані на виплату аліментів. Утім із суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, виплаченій боржникові, аліменти мають стягуватися.

Новий випуск газети!

• Найняв працівників – ризикуєш штрафом?
  • Немає спеціального закону – немає інспекційних відвідувань
  • Реєструємо РРО по-новому