Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




02.05.2019

Щодо сплати грошових зобов'язань власними коштами ФОП

Газета «Приватний підприємець»

Клієнти мають право відкривати рахунки в будь-яких банках України відповідно до власного вибору для забезпечення своєї господарської діяльності, незалежної профдіяльності та власних потреб.

Чи можуть ФОП або фізособа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, сплатити грошове зобов'язання або погасити податковий борг (крім ЄСВ) не через поточний рахунок, а власними коштами як фізособа або з банківської картки фізособи, роз’яснюється в Базі знань, категорія 140.03.

Суб'єкти господарювання, які відкрили поточні рахунки в банках і зберігають на них свої кошти, здійснюють розрахунки за своїми грошовими зобов'язаннями, що виникають у господарських відносинах, у безготівковій формі, а також у готівковій формі з дотриманням обмежень та в порядкові, установленому законодавством України (п. 4 р. II Положення, затвердженого постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. № 148).

Отже, джерелами сплати грошових зобов'язань або податкового боргу платників податків – ФОП або фізособи, яка здійснює незалежну професійну діяльність, є будь-які власні кошти.

Сплату грошового зобов'язання або погашення податкового боргу ФОП або фізособа, яка провадить незалежну профдіяльність, можуть здійснювати як власними коштами, так і з банківської картки фізособи.

Як відкрити ПП (приватного підприємця) в Україні

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1946

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне