Розсилка новин

15.05.2019

Коли ФОП-єдинники, які надають стоматпослуги, застосовують РРО?

Газета «Приватний підприємець»

ФОП – платники єдиного податку під час надання стоматологічних послуг не застосовують РРО, якщо обсяг доходу протягом календарного року не перевищує 1 000 000 грн. Якщо календарного року обсяг доходу понад 1 000 000 грн, застосування РРО є обов'язковим.

Чи застосовують РРО ФОП-єдинники під час надання стоматологічних послуг, роз’яснюється в Базі знань, категорія 109.04.

Під час продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонтові, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення) (надання послуг) РРО та розрахункові книжки не застосовують підприємці, які належать згідно з ПКУ до груп платників єдиного податку, що працюють без РРО.

Якщо ФОП-єдинники надають стоматологічні послуги та реалізують лікарські засоби та вироби медичного призначення, то незалежно від обсягу доходу, такі платники зобов'язані проводити розрахунки через РРО. Такий РРО має бути зареєстрований, опломбований у встановленому порядкові та переведений у фіскальний режим роботи з роздрукуванням відповідного розрахункового документа.

Календар для єдинників третьої групи – 2019

Календар для єдинників першої та другої групи – 2019

Уголок потребителя

Новий випуск газети!

• Купівля та експлуатація РРО: що з витратами?
  • ЄСВ-звіт: виправлення помилок роботодавця
  • Кегове пиво на розлив: що потрібно знати єдинникові
  • Валюта в облікові
  • Зі спрощеної – на загальну: ПДВ-реєстрація