Розсилка новин

28.08.2019

Держказначейство змiнить бюджетнi рахунки з 1 листопада

Газета «Приватний підприємець»

З 5 серпня 2019 року в Україні запроваджено міжнародний номер банківського рахунку (IBAN), що складається з 29 літерно-цифрових символів. Починаючи з цієї дати в платіжних дорученнях необхідно вказувати номери рахунків за стандартом IBAN.

Наказом Держказначейства від 10.07.2019 р. № 201 “Про внесення змін до наказу Державної казначейської служби України від 27 грудня 2013 року № 217” передбачено, що з 1 листопада 2019 року аналітичні рахунки формуються відповідно до Національного стандарту України “Фінансові операції. Правила формування міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні”.

З цієї дати у реквізиті розрахункового документа “Рахунок” необхідно проставляти номер рахунку платника/отримувача тільки за стандартом IBAN, у тому числі під час перерахування ЄСВ, податків та зборів.

Разом з тим, з 5 серпня до 31 жовтня 2019 року у документах на переказ коштів можна заповнювати реквізити “Код банку” та “Рахунок” у будь-яких варіаціях, вказуючи як пару реквізитів (номер рахунку платника/отримувача та код банку платника/отримувача), так і номер рахунку платника/отримувача лише за стандартом IBAN. У разі заповнення номера рахунку платника/отримувача за стандартом IBAN у реквізиті “Код банку платника/отримувача” зазначається нуль.

Обрання системи оподаткування

Реєстрація підприємців

Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

Новий випуск газети!

• Пастки від Держпраці
  • Як рахується 1 млн у єдинника-комісіонера?
  • Торгівля телефонами: особливості
  • Використання музики в Інтернеті: розмір роялті
  • Готівкові обмеження під час розрахунків через термінал та касу

SME Battle