Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




27.09.2019

Щодо оподаткування доходів у вигляді спадщини нерезидентом

Газета «Приватний підприємець»

Як оподатковуються доходи у вигляді спадщини, отриманої фізособою, яка має податкову адресу (місцезнаходження) на території ВЕЗ "Крим", від члена сім'ї другого ступеня споріднення, роз’яснюється в консультації ГУ ДПС у Донецькій області від 19.09.2019 р. № 298/10/05-99-33-02/ІПК.

Фізособа, яка має податкову адресу (місце проживання) на території ВЕЗ "Крим", прирівнюється з метою оподаткування до нерезидента (п. 5.3 ст. 5 Закону України від 12.08.2014 р. № 1636-VII).

Об'єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід із джерела його походження в Україні, до якого включається дохід у вигляді вартості успадкованого чи отриманого в дарунок майна в межах, що оподатковується згідно з р. IV ПКУ (пп. 164.2.10 ст. 164 Кодексу).

газета Приватний підприємець

Доходи з джерелом їх походження в Україні, що нараховуються (виплачуються, надаються) на користь нерезидентів, оподатковуються за правилами та ставками, визначеними для резидентів (п. 170.10 ст. 170 р. IV ПКУ).

Для будь-якого об'єкта спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента, застосовується ставка ПДФО – 18%. Особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину. Платниками військового збору є фізособи-нерезиденти. Ставка збору – 1,5% від об'єкта оподаткування.

ГУ ДПС у Донецькій області звертає увагу, що дохід у вигляді вартості успадкованого майна, отриманий фізособою, яка зареєстрована та проживає на території ВЕЗ "Крим", від фізособи-резидента, незалежно від ступеня їх споріднення, оподатковується ПДФО за ставкою 18% та військовим збором – 1,5%.

Реєстрація підприємців

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1805

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне