Розсилка новин

27.11.2019

Щодо заокруглення суми турзбору

Газета «Приватний підприємець»

З 1 жовтня 2019 року монети номіналами 1, 2 та 5 копійок не є засобом платежу під час здійснення розрахунків готівкою (п. 2 постанови Правління НБУ від 20.06.2019 р. № 82).

Як визначається сума туристичного збору, який сплачують його платники готівкою (із заокругленням чи без), роз’яснюється в Базі знань, категорія 123.03.

Фізособи, які здійснюють підприємницьку діяльність, зобов'язані з 01.10.2019 р.: припинити приймати монети номіналами 1, 2 та 5 копійок за всіма видами готівкових операцій; проводити заокруглення загальних (у чеку) сум розрахунків готівкою за товари (роботи, послуги) за правилами, визначеними постановою Правління НБУ від 15.03.2018 р. № 25 (п. 6 Постанови № 82).

Отже, якщо сума туристичного збору, нарахована податковим агентом платникові турзбору, визначена з копійками розміром 1, 2 та 5 копійок, то на виконання Постанови № 82 податковий агент зобов'язаний заокруглити суму збору відповідно до Постанови № 25.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет