Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




03.01.2020

Заяви про рейдерську атаку розглядатимуть за добу

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 18.09.2019 р. № 843 внесено зміни до Порядку розгляду скарг у сфері державної реєстрації, затвердженого постановою КМУ від 25.12.2015 р. № 1128. Ці зміни надають можливість Мін’юсту реагувати на найбільш грубі та очевидні порушення закону протягом 24 годин із моменту надходження відповідної скарги.

Cвоєчасний розгляд скарг є обов’язковим для захисту осіб, права яких порушено внаслідок дій державних реєстраторів.

Постановою визначено, що скарги у сферах державної реєстрації розглядаються не пізніше ніж наступного робочого дня з дня її реєстрації на предмет установлення підстав для відмови в її задоволенні.

Постанова також визначає низку інших процедурних гарантій, які не дозволять недобросовісним учасникам справи затягувати розгляд скарги Мін’юстом.

Оновлений порядок розгляду скарг стосується не тільки порушень корпоративних прав або ж прав на будівлі та споруди, але й прав на земельні ділянки. Власник земельної ділянки, у якого незаконно відібрали землю, може звертатися із заявою до Міністерства юстиції України. Така скарга на незаконні дії має бути оформлена належним чином та надіслана онлайн через портал i.gov або листом чи подана безпосередньо до канцелярії Мін’юсту.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1733

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне