Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




03.04.2021

Декларація акцизного податку, якщо протягом звітного періоду не провадилася господарська діяльність

Газета «Приватний підприємець»

Платники акцизного податку подають щомісяця не пізніше ніж 20-го числа наступного звітного (податкового) періоду до органу контролю за місцем реєстрації декларацію з акцизного податку (далі – Декларація) за формою, затвердженою в порядкові, визначеному ст. 46 ПКУ.

Чи подається декларація акцизного податку платником, який протягом звітного періоду не провадив господарської діяльності, роз’яснюється в Базі знань, категорія 114.07.
Згідно з п. 2 р. I Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом Мінфіну від 23.01.2015 р. № 14, за кожний установлений ПКУ звітний період незалежно від того, чи провадили платники господарську діяльність у звітному періоді та чи виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку, заповнюють та подають відповідні розділи та додатки до Декларації:

  • суб'єкти господарювання, які відповідно до п. 212.1 ст. 212 ПКУ є платниками акцизного податку та мають чинні (зокрема, призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством;
  • платники, визначені пп. 212.1.15 п. 212.1 ст. 212 ПКУ.

Інші платники заповнюють та подають розділи й додатки до Декларації лише щодо тих операцій, які вони здійснюють і за якими в них виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку.

Отже, платник акцизного податку, який протягом звітного періоду не провадив господарської діяльності, але має чинні (зокрема, призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією, яка підлягає ліцензуванню згідно із законодавством, зобов'язаний подавати Декларацію з проставленням нулів у клітинках відповідних граф (прочерки та інші знаки чи символи не проставляються).

Інші платники подають Декларацію тільки в періодах, коли провадилася господарська діяльність, та заповнюють розділи й додатки до Декларації лише щодо тих операцій, які вони здійснюють і за якими в них виникають податкові зобов'язання зі сплати акцизного податку.

Розміри мінімального та максимального ЄСВ для ФОП 2021 року

Розміри мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму на 2021 рік

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2190

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Ми на Facebook

Популярне